Preşedintele comisiei SRI: Sunt convins că trebuie urgentată legea securităţii cibernetice

Preşedintele comisiei parlamentare pentru controlul SRI, senatorul Cristian Chirteş a afirmat, miercuri, că doreşte să sublinieze importanţa elaborării legislaţiei în domeniul securităţii cibernetice, legislaţie care astăzi România din păcate nu o are şi cred că trebuie urgentată. El a spus că trebuie urgentată legea securităţii cibernetice, care este într-o formă finală şi a făcut un apel decidenţilor politici să vină în Parlament cu această lege, transmite News.ro.

Preşedintele comisiei pentru controlul SRI a arătat că legea securităţii cibernetice trebuie să stabilească clar atribuţiile fiecărei entitîăţi care se ocupă cu siguranţa cibernetică.

Cristian Chirteş a menţionat că există entităţi ale MApn, ale MAI sau ale SRI, există de asemenea, cu atribuţii, STS-ul, DNSC care coordonează aceste instituţii, din punctul de vedere al comunicării.

”Trebuie ca fiecare să ştie exact cu ce se ocupă”, a precizat el.

Preşedintele comisiei pentru controlul SRI spus că doreşte să sublinieze importanţa elaborării legislaţiei în domeniul securităţii cibernetice, legislaţie care astăzi România din păcate nu o are şi cred că trebuie urgentată.

”Sunt convins că trebuie urgentată legea securităţii cibernetice, care este într-o formă finală şi fac un apel decidenţilor politici să vină în Parlament cu această lege”,a spus Chirteş, arătând că a avertizat încă din luna februarie asupra unor posibile atacuri cibernetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here