Preşedintele francez Macron este împotriva desemnării Rusiei ca stat finanţator al terorismului

Sursa: Kremlin.ru

Marţi, la încheierea summitului G7 din Germania, preşedintele francez Emmanuel Macron s-a pronunţat împotriva desemnării Rusiei ca „stat finanţator al terorismului”, aşa cum ceruse omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite AFP, potrivit Agerpres.ro.

„Nu avem nevoie de nicio calificare pentru a aplica sancţiuni” împotriva Rusiei, a răspuns Macron la o întrebare privind solicitarea lui Zelenski.

Şeful de stat francez a declarat că „Rusia nu poate şi nu trebuie să câştige” războiul de agresiune declanşat împotriva Ucrainei, prin urmare sancţiunile împotriva Moscovei „se vor menţine atâta timp cât este necesar, în următoarele săptămâni şi în următoarele luni”.

Macron a mai declarat la Elmau, unde a avut loc reuniunea la vârf a grupului ţărilor celor mai industrializate, că de la summitul NATO care urmează la Madrid trebuie transmis un mesaj „de unitate şi forţă” privind securitatea Europei.

Preşedintele Franţei a apreciat că pentru a limita profiturile „unor producători şi speculanţi” de pe urma invaziei ruse în Ucraina ar fi posibilă plafonarea preţurilor petrolului din Rusia, care ar putea fi realizată printr-o alianţă a cumpărătorilor, informează dpa. El a recunoscut însă că ar fi mai uşor de realizat o măsură similară privind gazele.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a fost de părere, cu aceeaşi ocazie, că pentru un plan de limitare a preţului ţiţeiului mai este „mult de lucru” şi că ar fi „un proiect foarte ambiţios şi foarte solicitant”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here