Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe omologului său albanez, Ilir Meta, informează Agerpres.

Cu profundă tristeţe am aflat despre cutremurul devastator din ţara dumneavoastră, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi sute de persoane rănite. În aceste momente de grea încercare pentru poporul albanez, doresc să adresez în numele meu şi al României condoleanţe familiilor victimelor şi urări de grabnică recuperare pentru cei răniţi”, se arată în mesajul şefului statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat întreaga solidaritate a României cu Republica Albania şi a menţionat faptul că ţara noastră a trimis o echipă de căutare-salvare în zonele afectate.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit, marţi dimineaţă, în urma puternicului seism cu magnitudinea de 6,4, al cărui epicentru a fost localizat în Marea Adriatică, la o distanţă de 34 de kilometri nord-vest de Tirana. Bilanţul seismului, produs la ora locală 3,54 (2,54 GMT), a urcat la 13 morţi şi peste 600 de răniţi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here