Președintele Iohannis: Summitul de la Madrid şi Consiliul European au făcut România mai sigură, mai vizibilă

Foto: INQUAM/Ilona Andrei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România a obţinut rezultate foarte bune la ultimele întâlniri importante pe plan extern şi anume Summitul NATO de la Madrid şi Consiliul European. Şeful statului a mai precizat că românii sunt bine apăraţi, iar ţara noastră este mai protejată, informează News.ro.

„Ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România şi, dacă vorbim despre politica externă şi despre politica de securitate a României, pot să spun că au fost săptămâni foarte bune. Dacă ne gândim doar la ultimele două întâlniri mari, care au avut loc săptămâna trecută, Summitul NATO de la Madrid, şi cu o săptămână înainte, Consiliul European, cred că ne amintim, majoritatea dintre noi cu plăcere, de rezultatele bune care au fost obţinute de România pentru România. N-aş vrea să repet ceea ce am spus şi de la Bruxelles, şi de la Madrid, dar cred că este potrivit să repet că aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă şi au dovedit un lucru care a fost discutat de multe ori, şi acum cred că răspunsul este pe măsură: România este un actor foarte implicat în politica europeană şi în politica de securitate. Românii sunt mai bine apăraţi, România este mai bine protejată şi, dacă ne uităm şi la Vecinătate, faptul că Ucraina, dar, remarcabil, şi Moldova au primit statutul de candidat pentru a intra în Uniunea Europeană, ne dăm seama că şi pe acest palier, pentru România, evoluţia a fost una deosebit de pozitivă.”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi la Cotroceni.

El a adăugat că aceste rezultate „nu au venit de la sine şi nu au căzut din cer”.

„Aceste rezultate sunt rezultatele unei echipe mari – şi Administraţia Prezidenţială, Externele, Guvernul, reprezentanţele noastre, foarte multă lume a lucrat foarte mult timp. Ca să fie foarte clar, aceste rezultate au fost muncite şi folosesc acest prilej pentru a-mi exprima mulţumirea faţă de toţi cei care s-au implicat pentru a obţine aceste rezultate.”, a completat preşedintele Iohannis.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here