Mass-media rusă pomenește de un Al Treilea Război Mondial: După Ucraina va veni timpul pentru alte țări

Alte amenințări din partea Rusiei față de alte țări au apărut la televiziunea rusă. Oaspeții adunați în studio au spus deschis că „după Ucraina va veni timpul pentru alte țări”. Experții lui Vladimir Soloviev au avertizat despre posibilitatea izbucnirii unui „Al Treilea Război Mondial”, notează onet.pl.

Războiul din Ucraina durează de patru luni, dar nu este doar o bătălie pe frontul de război, ci și pe frontul propagandistic. Mass-media rusă, pe deplin subordonată Kremlinului, hrănește societatea cu o narațiune falsă despre așa-zisa „operațiune militară specială” în Ucraina.

Recent, în programul lui Vladimir Soloviev, a existat o propunere ca Lituania să se alăture luptei alături de Rusia și ca „Polonia să se predea lui Putin”. Fiecare săptămână ulterioară aduce tot mai multe teze șocante. Războiul din Ucraina este prezentat constant ca un succes .

Ultimul episod a discutat despre un război global care ar putea începe în curând. Experta americană în propaganda rusă, Julia Davis, a publicat pe rețelele de socializare un fragment din program, care arată că, potrivit „experților” adunați la studio, va fi timp ca și alte țări să fie atacate de Rusia după Ucraina.

Nimănui nu-i place cu adevărat Marea Foamete. Dar ce să faci dacă țara este în pericol” – a spus unul dintre invitați. O altă teză este că doar o „operațiune specială” reușită în Ucraina poate opri Al Treilea Război Mondial. Pe de altă parte, dacă statele „se comportă ca Ucraina”, ele „vor fi următoarele”.

Propagandiştii de la televiziunea de stat rusă sunt în favoarea declanşării unei alte crize a rachetelor cubaneze (de data aceasta cu utilizarea rachetelor hipersonice) pentru a obține concesii din partea SUA”, comentează Davis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here