Președintele Iranului îi promite lui Zelenski că vinovații de catastrofa aviatică vor fi pedepsiți

Preşedintele iranian Hassan Rohani i-a promis omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că vinovaţii în cazul doborârii avionului Boeing vor fi pedepsiţi, relatează News.ro, care citează AFP.

Potrivit preşedinţiei ucrainene, Rohani a asigurat că toate persoanele implicate în „catastrofa aviatică” vor ajunge în faţa justiţiei.

Potrivit Reuters, premierul ucrainean Oleksi Honcharuk a anunţat, sâmbătă, că Ucraina va oferi compensaţii de câte 8.350 de dolari familiilor victimelor tragediei. De asemenea, Ukraine International Airlines va face plăţi către familiile membrilor echipajului avionului doborât în Iran.   

Sâmbătă dimineaţă, autorităţile de la Teheran au recunoscut că au doborât din greşeală avionul companiei ucrainene Ukraine International Airlines.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, miercuri dimineaţa, de la Teheran către Kiev. Catastrofa care a dus la moartea a 176 de persoane – în principal iraniano-canadieni, dar şi afgani, britanici, suedezi şi ucraineni – a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după tiruri de rachete ale Teheranului asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here