Președintele Madagascarului a lansat pe piață un tratament anti-Covid din plante locale

După ceaiul de plante „minune” împotriva Covid-19 numit Covid Organics sau CVO, prezentat de autorități ca remediu pentru virus, președintele malgaș Andry Rajoelina a lansat vineri versiunea sub formă de capsule a acestei poțiuni din plante, potrivit AFP.

Vom face capsulele produse din artemisia și ravintsara, plante locale malgașe, ale căror virtuți sunt recunoscute în întreaga lume”, a declarat Rajoelina în timpul unei vizite la fabrica unde se produc aceste capsule, însoțit fiind de un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Putem schimba istoria prin natură, resurse naturale și know-how-ul malgaș”, a asigurat președintele malgaș.

Potrivit statisticilor oficiale guvernamentale, 7 milioane de oameni au testat ceaiul de plante Covid Organics în Madagascar, dar până în prezent niciun studiu științific nu și-a dovedit eficacitatea.

Fabrica situată lângă capitala Antananarivo poate produce până la 32.000 de capsule pe zi și are deja un stoc de 275 de milioane de capsule.

Pe larg distribuit pe insulă, ceaiul de plante Covid Organics a fost trimis și în mai multe țări, în principal africane.

În mai, OMS a avertizat împotriva oricărei tentații de a promova poțiunea promovată de Andry Rajoelina fără teste științifice.

Madagascar a înregistrat 16.493 de cazuri de Covid-19 și 232 de decese la o populație de 25 de milioane de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here