Preşedintele mexican îi îndeamnă pe americanii de origine hispanică să nu-i acorde niciun vot lui Ron DeSantis

Sursa: Twitter

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Orador i-a îndemnat joi pe cetăţenii americani de origine hispanică să nu-i acorde niciun vot guvernatorului statului Florida, Ron DeSantis, contracandidatul lui Donald Trump în alegerile primare din Partidul Republican care vor decide cine va fi candidatul partidului în alegerile prezidenţiale de anul viitor, informează AFP, potrivit Agerpres.ro.

„Sper că hispanicii din Florida să se trezească şi să nu-i acorde niciun vot”, a declarat Lopez Obrador în timpul conferinţei sale de presă zilnice. „Să nu se voteze pentru cei care îi urmăresc pe migranţi, pentru cei care nu-i respectă pe migranţi”, a adăugat preşedintele mexican.

Ron DeSantis, care se numără printre contracandidaţii fostului preşedinte Donald Trump în alegerile primare republicane, şi-a întărit influenţa în cadrul dreptei american prin politici foarte conservatoare asupra educaţiei, avortului şi imigraţiei.

În timpul lansării candidaturii sale, miercuri, pe Twitter, el a propus „închiderea frontierei” între SUA şi Mexic.

Mii de migranţi sunt blocaţi la frontieră de partea mexicană, în speranţa de a putea intra legal în SUA.

Câştigătorul din alegerile primare republicane se va confrunta în noiembrie 2024 cu candidatul ales de Partidul Democrat, foarte probabil preşedintele în exerciţiu Joe Biden, care şi-a anunţat candidatura pentru realegere.

Republicanul Ron DeSantis şi-a depus oficial candidatura la prezidenţialele din SUA din 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here