SINTEZĂ | Ultimele vești din Rusia

Sursa: Pixabay
  • Războiul din Ucraina, în imagini – Zilele 451-453. (AICI)

  • Galeria Marat Ghelman s-a deschis recent la Berlin, cu o expoziție inaugurală intitulată „Pocăință”. Lucrările de artă prezentate în cadrul expoziției au fost generate de o rețea neuronală folosind indicații ale artistului ucrainean Andrei Bazuta. Este demn de remarcat faptul că Ghelman, proprietarul galeriei, este recunoscut în Rusia nu numai pentru activitatea sa de galerist, ci și pentru implicarea sa ca tehnolog politic la începutul anilor 1990, lucrând pentru Kremlin, notează The Insider. (AICI)

  • Cel puțin doi soldați ruși au fost uciși în ceea ce Moscova a numit o incursiune a unui grup de „sabotaj” ucrainean în regiunea Belgorod, din sudul Rusiei, în timp ce luptele continuau pentru a doua zi, marți, a informat postul de știri Ostorojno Novosti, citat de The Moscow Times. (AICI)

  • Rachetele și dronele ucrainene pot ajunge în întreaga regiune Donbas și Crimeea, precum și în marile orașe rusești, scrie Novaia Gazeta Europa. (AICI)

  • Putin însuși i-a felicitat pe mercenarii Companiei Militare Private Wagner, care, în mod evident, au jucat un rol decisiv în atacul rusesc asupra Bahmutului. Puțin înainte de asta, fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, escaladase conflictul său mai vechi cu conducerea militară și nu doar că a abătut un val de critici asupra Ministerului Apărării al Federației Ruse, ci a vorbit, în mod neașteptat, și despre un „bunic fericit” care ar putea fi un „idiot desăvârșit” (la cine se referă exact, nu se știe cu precizie). Despre ce se va întâmpla în continuare cu Prigojin, explică în cele ce urmează corespondentul politic al Meduza, Andrei Perțev. (AICI)

  • Războiul din Ucraina, în imagini – Zilele 454 și 455. (AICI)

  • Războiul ruso-ucrainean a fost denumit și „războiul dronelor”. Cele două tabere au fost nevoite să învețe din mers cum să ducă ofensiva cu asemenea instrumente de luptă, dar și cum să contracareze amenințarea din aer de acest tip, notează Meduza. (AICI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here