Preşedinta Parlamentului European, la Kiev: Dragi prieteni, în curând vă vom ajuta să vă reconstruiţi oraşele

Sursa: Twitter

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care a mers la Kiev pentru a transmite un mesaj de speranţă şi solidaritate, s-a întâlnit cu mai multe autorităţi locale, dar şi cu premierul Denis Şmihal. Metsola a promis Ucrainei în continuare ajutor, inclusiv pentru refacerea localităţilor care sunt afectate de război, după încheierea acestuia, informează News.ro.

Roberta Metsona a postat, vineri, mai multe mesaje pe Twitter, detaliind activităţile din capitale Ucrainei unde a anunţat cu o zi în urmă că merge.

”Rezistenţa şi curajul ucrainenilor au inspirat lumea. Sunt la Kiev pentru a da un mesaj de speranţă. Suntem cu voi”, a scris Metsola în unul dintre mesaje.

În altul a precizat că s-a întâlnit cu premierul Denis Şmihal cu care a discutat despre înăsprirea sancţiunilor pentru rusia, iar în alt mesaj a precizat că a discutat cu autorităţile locale din kiev.

Roberta Metsola a promis ajutor pentru refacerea oraşelor afectate de război:

”Dragi prieteni ucraineni, În curând vă vom ajuta să vă reconstruiţi oraşele (…) Vom continua să avem grijă de familiile dumneavoastră care au fost forţate să fugă, până când se vor putea întoarce în siguranţă”, a transmis Metsola.

Dezvăluiri New York Times: De ce Rusia suferă astfel de pierderi în Ucraina și nu are șanse să câștige

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here