Dezvăluiri New York Times: De ce Rusia suferă astfel de pierderi în Ucraina și nu are șanse să câștige

Invazia rusă a Ucrainei este comandată de la Moscova, iar Rusia nu are un comandant responsabil de întreaga operațiune din Ucraina, a informat vineri New York Times, citând reprezentanți ai administrației americane. Potrivit publicației, deciziile privind mișcările militare urmează să fie luate, printre altele, de Vladimir Putin însuși, scrie fakt.pl.

Potrivit oficialilor americani citați de NY Times, lipsa unui comandant șef al invaziei la fața locului este unul dintre motivele poziției slabe a trupelor ruse în Ucraina, probleme de coordonare între diverse tipuri de forțe armate și adaptarea forțelor la condițiile în schimbare din teren.

Se presupunea că acest factor ar fi contribuit și la moartea a cel puțin șapte generali, întrucât haosul predominant i-a forțat să fie prezenți pe front pentru a rezolva personal problemele tactice ale trupelor.

*Această invazie nu are comandant

După cum scrie „NYT”, serviciile americane și Pentagonul au așteptat săptămâni întregi fără succes apariția comandantului responsabil cu atacul rusesc. În cele din urmă, au ajuns la concluzia că deciziile privind câmpul de luptă au fost luate de la sute de kilometri distanță, de Moscova, și că acestea sunt în responsabilitatea ministrului rus al apărării Serghei Șoigu, a șefului Statului Major general, generalul Valery Gerasimov și chiar a lui Putin însuși. Potrivit analiștilor, acest lucru complică comanda și schimbul de informații.

Potrivit opiniei unuia dintre reprezentanții citați, militarii ruși, antrenați să nu se miște fără acordul superiorilor lor, sunt „frustrați pe câmpul de luptă, în timp ce Putin, Șoigu și Gherasimov au continuat să aplice o strategie din ce în ce mai detașată de realitate”.

*Schimbarea strategiei nu va aduce rezultatele așteptate

Potrivit fostului general de armată american Jeffrey Schoesser, citat de NY Times, schimbarea strategiei ruse și concentrarea pe ofensiva din Donbas ar putea să nu aducă rezultatele pe care Rusia le dorește din cauza lipsei de forțe suficiente.

Nu par să aibă un concept coerent despre cât de multă forță este necesară pentru a învinge forțele regulate și teritoriale ale Ucrainei în zona urbană (…) Pentru aceasta, va fi nevoie de sute de mii de soldați suplimentari” – a evaluat militar.

*Ucraina: Rusia își continuă retragerea parțială în nord

Forțele ruse continuă retragerea parțială a trupelor în partea de nord a regiunii Kiev, a anunțat vineri Statul Major al Forțelor Armate ucrainene.

Există o nouă retragere parțială a subunităților forțelor de ocupație ruse din nordul regiunii Kiev către granița de stat cu Republica Belarus”, a anunțat personalul.

A existat și deplasarea coloanelor mixte de echipament militar rusesc, care includ și mijloace de transport civile, precum camioane și autobuze furate de ocupanți în timpul ocupării teritoriilor ucrainene. Se exportă și alte bunuri mobile furate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here