Primăria Braşov: Sezonul de schi se prelungeşte până în luna aprilie

Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea să schieze, de Paşte, pe pârtiile din Poiana Braşov, anunţă administraţia locală. Temperaturile scăzute din ultimele zile au permis punerea în funcţiune a tunurilor care produc zăpadă artificială, oficialii Primăriei decizând, în acest context, prelungirea sezonului de schi până în luna aprilie, transmite News.ro.

„Având în vedere condiţiile meteo din ultimele zile, ninsoarea, dar mai ales temperaturile negative, care au permis pornirea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, Primăria Braşov a luat decizia de prelungire a sezonului de schi şi în luna aprilie. În acest sens, municipalitatea a semnat prelungirea convenţiei cu Ana Teleferic pentru utilizarea în comun a transportului pe cablu până în 30 aprilie. În prima etapă, sezonul se prelungeşte până în data de 17 aprilie, iar dacă starea pârtiilor va fi în condiţii optime, sezonul va fi prelungit până la sfârşitul lunii viitoare”, anunţă, miercuri după amiază, Primăria Braşov.
Tunurile şi lăncile care produc zăpadă artificială au fost puse în funcţiune încă de marţi dimineaţă, de la ora 6:00, pe pârtiile din Poiana Braşov.
„În partea inferioară încercăm să înzăpezim pârtia Sulinar – canalul, cu ieşire în Subteleferic, şi Drumul Roşu, cu ieşire tot în Subteleferic, astfel încât să se poată coborî până în Poiană. Deocamdată, se schiază doar în partea superioară, iar stratul de zăpadă bătută de pe pârtii a ajuns la 25 cm. Conform prognozei meteo, vom putea produce zăpadă până mâine dimineaţă, astfel că stratul de zăpadă va fi consistent”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov Sorin Toarcea.
Miercuri, în Poiana Braşov, sunt practicabile pârtiile Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roşu, cu ieşire la telescaunul Ruia.

Tarifele de transport pe cablu, atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend, sunt reduse. A scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalaţii de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră şi telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte).
„Având în vedere că prelungirea sezonului până la sfârşitul lunii aprilie depinde de condiţiile meteo, îi rugăm pe iubitorii sporturilor de iarnă să îşi achiziţioneze ski-pass-urile adaptate acestei perioade, astfel încât să îşi poată consuma punctele cumpărate. Conform discuţiilor cu operatorul sistemului de transport pe cablu, în această perioadă va fi suspendată comercializare ski-pass-urilor cu valorile cele mai mari, respectiv cele de 240 de puncte si cele de 10 zile”, mai transmit oficialii administraţiei locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here