Primăria din Copenhaga interzice trotinetele electrice în centrul istoric și zonele aglomerate

Primăria din Copenhaga vrea să interzică accesul în centrul oraşului pentru trotinetele electrice închiriabile, au anunţat vineri autoritățile locale, informează AFP, potrivit Agerpres.

Oamenii nu mai au loc să meargă pe stradă din cauza trotinetelor „aruncate” peste tot, arată municipalitatea.

Nu va mai fi posibilă închirierea sau parcarea unei trotinete electrice în cele mai multe dintre zonele cele mai aglomerate din Copenhaga începând de la 1 ianuarie”, au precizat reprezentanţii serviciului tehnic şi cei ai serviciului de mediu din cadrul Primăriei din Copenhaga într-un e-mail adresat jurnaliştilor de la AFP.

În mod concret, aceste vehicule vor fi interzise în centrul istoric al oraşului danez, unde a devenit deja imposibilă depozitarea lor, dar şi în cartierele adiacente.

Din păcate, am constatat probleme majore cu trotinetele electrice (…) Este extrem de dificil pentru persoanele vârstnice să treacă atunci când trotinetele sunt lăsate prăbuşite pe străzi”, a explicat consilierul municipal Rune Dybvad pentru postul de televiziune TV2.

Dispoziţia va trebui să fie aprobată de Consiliul Municipal, dar ea se bucură deja de un sprijin larg.

Trotinetele electrice sunt contestate în mai multe oraşe mari din cauza coabitării dificile dintre utilizatorii lor, pietoni şi biciclişti în spaţiile urbane cu dimensiuni mici, fapt care a determinat uneori primăriile locale să reglementeze foarte strict utilizarea acestor vehicule.

În noiembrie, Singapore a emis un decret care interzice trotinetele electrice pe trotuare, urmând exemplul Germaniei şi Franţei.

La Montreal, ele nu mai sunt disponibile după eşecul unei perioade de testare, din cauza lipsei de respect manifestate de utilizatorii lor faţă de pietoni şi de ceilalţi participanţi la trafic.

Potrivit estimărilor făcute de jurnaliştii din presa de specialitate, 300 de accidente asociate trotinetelor electrice au avut loc la Copenhaga în anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here