Primarul Bacăului, Cosmin Necula, care a declarat marți dimineață că în campanie multor PSD-iști „le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă”, a fost demis marți seară din PSD. Necula a declarat ulterior, la Digi24, că adevărul deranjează foarte mult conducerea locală, cât și centrală a PSD.

Ceea ce pot să vă spun este că se pare că a spune adevărul deranjează foarte mult atât conducerea locală, cât și conducerea centrală a Partidului Social Democrat.

În urmă cu o oră, Cosmin Necula a scris din nou pe Facebook:

În luna mai am cerut demisia Vioricăi Dăncila și a guvernului. Am explicat în repetate rânduri cum acest Guvern a furat 100 de milioane de lei din banii băcăuanilor și ne-a dat înapoi, foarte târziu, doar 29 de milioane.

Am spus recent că există pesediști care se simt jenați de faptul că trebuie să o susțină pe Viorica Dăncilă. În această seară au fost oameni din conducerea PSD care au spus și ei asta cât se poate de explicit.

În PSD, dacă spui adevarul ești dat afară. Fie că deranjezi conducerea locală, fie că deranjezi conducerea centrală.
Am crezut că după plecarea lui Dragnea CEx-ul PSD nu va mai face execuții staliniste dar această metodă continuă.
Dragoș Benea a cerut excluderea mea pentru simplu fapt că mi-am permis să spun ceva, să îmi exprim liber punctul de vedere.

Din păcate, conducerea actuală a PSD pretinde supunerea fără crâcnire în detrimentul demnității și respectului de sine.

Sunt și voi rămâne un om de stânga.
Respect și apreciez colegii din PSD.
Acest partid a făcut și lucuri bune în care cred în continuare.

Și stiu că sunt oameni în PSD care nu sunt de acord cu acest tip de excluderi. Legea pumnului în gură nu este o explicație acceptabilă. Nu este niciodată o explicație!”, și-a încheiat postarea edilul Bacăului.

Cosmin Necula a scris inițial, marți, pe Facebook, că rezultatele votului de duminică nu sunt o surpriză și că „multor PSD-iști le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă”: „O campanie în care Iohannis era deja câștigător, cu mulți PSD-iști cărora le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă, cu Barna care s-a făcut de râs lamentabil și cu un scor neașteptat de bun pentru Mircea Diaconu. Nicio surpriză că Iohannis a câștigat detașat, nici nu s-a chinuit prea tare. Poate a avut doar emoții ca nu cumva să intre Barna în turul 2 și să îi facă o viață foarte grea”.

Marți seară, în ședința CEx a partidului, au mai fost excluși câțiva membri importanți, printre care și Ana Birchall, fostul ministru al Justiției.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here