Primele critici la adresa războiului din Ucraina, la televiziunea publică din Rusia

Critici la adresa invaziei din Ucraina au apărut la televiziunea publică rusă, o situație neobișnuită pentru presa din Rusia care este strict controlată, relatează BBC.

„Serile cu Vladimir Soloviov”, un popular talk-show pro-Kremlin de pe canalul Rossia-1, s-a îndepărtat de linia oficială a Moscovei în timpul unei discuții cu invitații, în această săptămână.

În timpul emisiunii, unul dintre invitați, academicianul Semyon Bagdasarov, a întrebat dacă „trebuie să intrăm într-un alt Afganistan, dar chiar mai rău?”, potrivit The Moscow Times. „Sunt mai mulți oameni și sunt mai avansați în manipularea armelor”, a spus el.

Și Karen Șahnazarov, un cineast care apare alături de Bagdasarov, a pus la îndoială decizia Kremlinului. „Nu-mi pot imagina cum pot lua orașe precum Kievul. Nu-mi pot imagina cum ar arăta”, a declarat Șahnazarov.

Astfel de comentarii sunt neobișnuite în emisiunea lui Soloviov, cunoscut drept un aliat loial al președintelui Vladimir Putin, care a susținut până acum poziția oficială Rusia, numind invazia din Ucraina o „operație militară specială”.

Soloviov a fost plasat sub sancțiunile UE, întrucât „este cunoscut pentru atitudinea sa extrem de ostilă față de Ucraina și pentru laudele aduse guvernului rus”.        

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here