Primul copil din România cu coronavirus internat la ATI

Un copil în vârstă de 8 ani, infectat cu coronavirus, care a ajuns la Terapie Intensivă, este primul astfel de caz din România, de la debutul pandemiei.

Copilul a ajuns, mai întâi, în urmă cu o săptămână la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Buzău cu dureri de cap și febră. Părinții săi sunt infectați cu virusul SARS – CoV – 2. A fost testat pentru COVID, dar rezultatul a ieșit negativ, iar medicii l-au suspectat de meningo-encefalită și l-au transferat la spitalul Gomoiu din Capitală. Aici i-a fost repetat testul și, de această dată, rezultatul a ieșit pozitiv. 

În urma infecției a făcut, însă, un sindrom rar – sindromul inflamator multisistem (sindromul Kawasaki). Din acest motiv, copilul a fost transferat la Terapie Intensivă. Starea lui este stabilă, nu are nevoie de aparate pentru a respira, însă i-au fost afectați plămânii. 

Profesorul Alexandru Rafila a declarat, că acest caz „merită toată atenția și compasiunea, dar din fericire copiii fac foarte rar astfel de complicații”.

Este un lucru serios, categoric, dar pe de altă parte, dacă vă gândiți câte mii de persoane au fost la Terapie Intensivă de când a apărut această pandemie în România, gândiți-vă că asta înseamnă extrem, extrem de puțin. Vedeți că în permanență avem 500 de persoane la ATI și un singur caz de îmbolnăvire gravă la copil. Sunt situații, sigur, foarte traumatizante pentru părinți. Merită toată atenția și compasiunea, dar din fericire copiii fac foarte rar astfel de complicații. Se întâmplă la fel și la gripă, la rujeolă. Sunt situații pe care nu putem să le prevedem, dar din fericire sunt extrem de rare„, a declarat Rafila la Digi24.

De menționat că miercuri s-a înregistat cel mai mare număr de cazuri COVID de la debutul pandemiei, 1713.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here