VIDEO Prințul moștenitor saudit își recunoaște responsabilitatea pentru uciderea lui Khashoggi

Mohammed bin Salman. Sursa: Facebook

Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, și-a asumat responsabilitatea pentru decesul disidentului Jamal Khashoggi. Este o recunoaștere parțială, în condițiile în care înaltul oficial saudit nu spune că a ordonat lichidarea lui Khashoggi, dar că totul s-ar fi întâmplat cumva sub ochii lui.

Declarațiile, citate de Reuters și preluate de Mediafax, au fost făcute în cadrul unui documentar realizat pentru PBS, intitulat chiar „Prințul moștenitor al Arabiei Saudite”. Filmul va fi lansat pe 1 octombrie, când se împlinește un an de la decesul jurnalistului, o crimă care s-a petrecut în sediul Consulatului saudit din Istanbul.

„S-a întâmplat sub monitorizarea mea. Preiau toată responsabilitatea, pentru că s-a întâmplat sub observația mea”, a declarat Mohammed bin Salman. Întrebat cum a fost totuși posibil să nu fie informat cu privire la operațiunea dusă de agenții săi pe teritoriul Turciei, Mohammed bin Salman a răspuns astfel: „Avem 20 de milioane de oameni. Avem trei milioane de angajați ai statului”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here