Prognoza meteo: Vremea va fi capricioasă în următoarele săptămâni

Vremea începe să se încălzească uşor, dar de ploi nu scăpăm. Maximele vor atinge joi în sud-estul ţării 22 de grade. La munte se vor semnala precipitaţii mixte. Vineri se face din nou frig.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va încălzi uşor, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic în majoritatea regiunilor.

În nord-vestul ţării vor fi înnorări mai persistente şi va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate îndeosebi după-amiaza şi seara şi local vor fi averse şi descărcări electrice.

La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, local la munte şi în sudul teritoriului şi izolat în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 8 grade. Izolat, se va semnala ceaţă. 

În Bucureşti, anunţă meteorologii, vremea se va încălzi, devenind normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi averse slabe, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu uşoare intensificări de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade. Joi se face şi mai cald.

Conform ANM, vremea va continua să se încălzească, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special în a doua parte a zilei şi noaptea şi, local, vor fi averse şi descărcări electrice în vest, nord-vest şi centru, la deal şi la munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

În zona montană, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, precum şi în vestul şi nord-vestul ţãrii şi izolat în rest. Dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza şi noaptea, când vor fi condiţii ca, trecător, să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade. 

Vineri, vremea se va menţine apropiată de normal din punct de vedere termic în sudul ţării, dar în restul teritoriului va deveni răcoroasă.

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 19 grade în sud-estul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, mai scãzute în depresiuni, spre -4 grade în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi la munte unde, local, mai ales după-amiaza, vor fi averse şi descărcări electrice.

În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala izolat. În zona montană, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla în general moderat, local şi temporar cu intensificări în majoritatea regiunilor, cu precădere în cursul zilei. 

În Bucureşti, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza, când vor fi condiţii pentru averse slabe, însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARLEE SĂPTĂMÂNI

Săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021 

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile. 

Săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021 

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar şi local excedentare în regiunile nordice şi nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here