Proteste în Detroit pentru eliberarea unei fete de 15 ani, de culoare, trimisă la închisoarea juvenilă pentru că nu și-a făcut temele online

Decizia unui judecător din Michigan de a trimite o fată de 15 ani în închisoare juvenilă pentru că nu și-a făcut temele online în perioada carantinei generalizate a declanșat proteste de stradă și solicitări pentru eliberarea ei, scrie BBC.

Tânăra afro-americană în vârstă de 15 ani fusese eliberată condiționat la mijlocul lunii aprilie din închisoarea juvenilă unde ispășea o pedeapsă pentru furt și agresiune, iar o condiție pentru eliberare era realizarea activităților școlare și a temelor.

La mijlocul lunii mai, a fost reținută pentru încălcarea condițiilor de eliberare, iar sute de studenți au început să protesteze în fața școlii, dar și a tribunalului pentru a cere eliberarea ei. Curtea Supremă a statului Michigan a anunțat, joi, că va evalua cazul ei.

Conform unui raport de săptămâna trecută, realizat după mai multe interviuri cu mama fetei, tânăra suferă de ADHD și s-a confruntat cu probleme de comportament.

ProPublica, organizație de presă care a studiat amănunțit cazul fetei, relatează că tânăra a fost copleșită de felul în care decurgea școala online și că fără ajutorul direct al profesorilor i-a fost dificil să își îndeplinească activitățile.

Judecătoarea Mary Ellen Brennan a dat verdictul că fata este vinovată pentru că „nu și-a îndeplinit niciuna dintre activitățile școlare” și a calificat-o drept „o amenințare pentru comunitate”, din cauza condamnării precedente.

Colegii săi, dar și alți protestatari au fost revoltați de decizie – „mulți dintre noi am rămas în urmă cu activitățile și temele în acest semestru. Nimeni nu are motivație să facă lucruri pentru că profesorii nu predau iar noi suntem toți online. Cunosc o mulțime de persoane care nu își fac temele”, a declarant o altă elevă de 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here