Norica Nicolai, preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, şi Sorin Cîmpeanu, prim-vicepreşedintele Pro România, au depus, duminică, la BEC, alianţa electorală dintre cele două partide – denumită ”Alianța pentru un Om” – pentru susţinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Ambele partide au trecut peste orgolii, ceea ce nu este uşor în politica românească plină de oameni fără principii dar cu foarte multe orgolii la care îşi anexează interesele lor personale, de grup sau ale partidelor şi le promovează ca fiind soluţiile pentru cetăţean, pentru o ţară. În realitate, politica s-a îndepărtat de oameni, nu-i mai interesează pe politicieni foarte mult ce se întâmplă cu cetăţeanul. Şi românii şi politicienii pun garduri între sediile de partid. Sunt situaţii când aceste garduri ascund şi crime, aşa cum s-a întâmplat şi la Caracal”, a declarat Norica Nicolai, copreşedinte al Alianţei electorale ALDE-Pro România.

În ceea ce priveşte susţinerea lui Mircea Diaconu la prezidenţiale, Nicolai a făcut o paralelă cu nominalizarea lui Donald Trump din partea partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA.

„Există foarte multă neîncredere în politică şi atunci trebuie să vină unii din afara partidelor care să spună că această neîncredere trebuie să capete formele unei încrederi în oameni. V-aţi imanginat că partidul Republican, unul dintre cele mai mari din lune, va alege să-l propună pe Trump, un independent? Nu cred că v-aţi imaginat. Dacă vrem ca politica să mai aibă o şansă şi oamenii politici să mai aibă într-o zi respectul cetăţeanului, atunci am ales să facem această alianţă care suţine un om”, a spus aceasta.

Sorin Cîmpeanu, copreşedinte al alianţei, a declarat că la nivelul fiecăruia dintre partide a fost desemnat câte un coordonator de campanie.

„Avem echipe de campanie prin care vom asigura candidatului independent un suport tehnic şi logistic inclusiv pentru strângerea de semnături”, a mai spus acesta.

Nicolai a afirmat că electoratul căruia i se adresează candidatura lui Mircea Diaconu nu ţine de stânga sau de dreapta.

„Prea adesea şi greşit am făcut distincţia dintre electoratul de stânga şi de dreapta. Domnul Diaconu se va adresa tuturor românilor. Pentru noi ca alianţă nu există stânga şi dreapta, nu facem un partizanat ideologic în acest moment”, a afirmat aceasta.

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE a mai afirmat că partidul său nu a mai fost apreciat în coaliţia de guvernare cu PSD şi astfel a decis să iasă din alianţă.

„În coaliţia de guvernare ALDE a avut o poziţie care n-a fost respectată, care a fost subminată. Politica este infinitul pus la îndemâna căţeilor. Avem şi noi demnitatea noastră. Când vezi că eşti ignorat permanent, că proiectele tale sunt înlăturate, că nu există încredere atunci pleci. Şi în viaţă şi de acasă pleci când cineva nu mai are nevoie de tine şi se foloseşte de tine”, a spus Norica Nicolai.

În ceea ce priveşte cooptarea de către Pro România a unor parlamentari PSD pentru susţinerea unei eventuale moţiuni de cenzură, Sorin Cîmpeanu a declarat: „Orice parlamentar de bun simţ şi constructiv este binevenit în Pro România”.

Protocolul încheiat între ALDE şi Pro România prevede numele colaborării – „Alianţa pentru un Om”- şi mai multe principii printre care susţinerea lui Mircea Diaconu candidat independent la prezidenţialele din noiembrie.

Conform protocolului, copreşedinţii stabilesc împreună şi echipa centrală de campanie, cât şi atribuţiilor membrilor echipei. Aceştia aprobă şi bugetul campaniei electorale, împreună cu prezidenţiabilul alianţei.

Totodată, Mircea Dobre este desemnat trezorierul alianţei, iar bugetul pentru campania electorală se constituie în proporţii egale între ALDE şi Pro România.

Protocolul încheiat de cele două părţi precizează că la nivel judeţean vor fi stabilite grupuri de sprijin pentru candidatul la prezidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here