Paul Stănescu acuză PNL de „atentat la democrație” prin alegerea primarilor în două tururi

sursa: Inquam / Octav Ganea

PSD este hotărât să facă un succes din moțiunea de cenzură împotriva guvernului PNL, ca urmare a asumării răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi. Potrivit lui Paul Stănescu, secretar-general interimar al PSD, liberalii comit un „atentat la democrație” prin încercarea schimbării regulilor jocului în așa scurt timp. Totuși, deși vrea ca executivul să pice, Stănescu nu vrea PSD acum la guvernare.

„Vom depune moţiune de cenzură. Avem ca variantă de susţinere UDMR şi o să discutăm cu parlamentarii independenţi şi cu alţi parlamentari, cu Pro România, o să discutăm cu toată lumea, pentru că vrem să treacă această moţiune. Noi avem altă idee, ceva nou, noi am mai venit cu idei noi, am făcut şi moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, aşa că avem noutăţi. Facem moţiune de cenzură pentru că nu suntem de acord să se schimbe regula în timpul jocului. E un atentat la democraţie ceea ce face Guvernul Orban la această oră, pentru că ei, în momentul în care se vorbea de Justiţie şi liderul nostru la acea oră avea o problemă cu Justiţia, ei se legau cu lanţuri în Parlamentul European. Exact acelaşi lucru îl facem şi noi. PSD nu trebuie să revină la guvernare în perioada următoare de timp”, a afirmat Stănescu, înainte de începerea şedinţei conducerii PSD, potrivit Agerpres.

Liderul social-democrat mai este de părere că toate inițiativele PNL, de la anticipate la alegerea primarilor în două tururi, sunt menite să provoace confuzie, astfel încât să nu mărească pensii, salarii și alocații.

Premierul Ludovic Orban a anunţat la începutul şedinţei de Guvern din 16 ianuarie decizia de asumare a răspunderii Guvernului pentru modificare Legii Alegerilor locale, pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Proiectul de lege ajunge astăzi la Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here