PSD a decis: NU va face alianțe cu Pro România, ALDE sau PPUSL la alegerile parlamentare

Foto: INQUAM/Sabin Cîrstoveanu

Consiliului Politic Naţional al PSD a stabilit, la şedinţa de marţi, că partidul nu va face alianțe cu nicio altă formaţiune politică la alegerile parlamentare, transmite News.ro.

Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu va face alianţe la parlamentare, iar în decizie a cântărit faptul că partidul este adversar politic cu Pro România, ALDE şi PPU-SL la alegerile locale.

El a adăugat că a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu să vină pe listele PSD, însă acesta a refuzat.

 „Am discutat în ceea ce priveşte alianţele politice, având în vedere că e ultima zi în care pot şi înscrise la BEC, şi am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianţă electorală pentru alegerile locale, fiind adversari politici cu Pro România, cu ALDE şi cu PPU-SL. Termenul fiind până în această asta o să încercăm să discutăm cu alţi lideri politici alianţe post-electorale”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD. 

El a mai spus că a discutat „cu domnul Călin Popescu Tăriceanu. I-am făcut propunerea să vină pe listele PSD. Dânsul mi-a comunicat că e incorect să facă acest lucru şi îi respect decizia”.

Decizia a fost luată cu 69 de voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”.

Anterior acestei hotărâri, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu spunea că nu este exclusă varianta unei alianţe cu Pro România, ALDE sau PPU-SL. 

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că este un fake news în această campanie electorală pentru alegerile locale care circulă şi anume că ar candida la alegerile parlamentare pe listele PSD.

„Realitatea este mai simplă: sunt cel care am susţinut şi susţin că ar fi benefică o alianţă ALDE, PSD şi Pro România ca o construcţie care se poate opune mai eficient dictaturii PNL-iste. Dacă această alianţă nu se poate face nu este din cauza noastră şi nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică”, a afirmat Tăriceanu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here