Arafat: „În acest moment se observă un trend uşor descrescător, dar asta nu trebuie să fie, bineînţeles, un mesaj de liniştire”

Foto: INQUAM/George Călin

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că suntem pe un tren „uşor descrescător” al pandemiei de coronavirus , dar acest lucru trebuie să fie în continuare un „mesaj de precauţie”.

„În acest moment se observă un trend uşor descrescător, dar asta nu trebuie să fie bineînţeles un mesaj de liniştire, ci trebuie să fie un mesaj de precauţie în sensul în care să menţinem acest trend cel puţin în următoarea perioadă”, a declarat Arafat, joi, în debutul şedinţei de Guvern. 

Arafat a precizat că s-a discutat în ultimele zile în continuare despre gestionarea cazurilor de coronavirus şi mărirea capacităţii de terapie intensivă.  

„În ultimele zile, împreună cu domnul ministru Tătaru, am avut deja discuţii cu două regiuni, zona Bucureşti – Ilfov şi întreaga zonă de Sud am avut discuţii ieri cu toate spitalele care sunt de urgenţă, spitale Covid, medicii şef secţie ATI, medicii şef secţie UPU, managerii spitalelor, directorii DSP-urilor şi s-au discutat mai multe despre modul de gestionare a cazurilor şi mai ales creşterea în continuare a capacităţii de Terapie Intensivă acolo unde este personal şi este posibil”, a mai declarat Arafat.  

Acesta a precizat că, în ultimele 48 de ore, s-au distribuit 49 de ventilatoare suplimentare la cererea spitalelor care au avut capacitate să crească numărul paturilor de terapie intensivă.  

Ventilatoarele s-au distribuit din stocul strategic al DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here