PSD: Cele mai mari creşteri se vor înregistra la pensionarii cu veniturile cele mai mici

Partidul Social Democrat susţine că adoptarea unei creşteri diferenţiate a veniturilor pensionarilor va aduce, în 2023, cu până la 45% mai mulţi bani „în buzunarele celor care fac parte din categoriile cele mai vulnerabile”, transmite Agerpres.ro.

„Reuşita PSD de a convinge Coaliţia de guvernare să adopte o creştere diferenţiată a veniturilor pensionarilor va aduce, în 2023, cu până la 45% mai mulţi bani în buzunarele celor care fac parte din categoriile cele mai vulnerabile. Se confirmă astfel că decizia PSD de a intra la guvernare produce rezultate pozitive pentru cetăţenii cei mai afectaţi de creşterea preţurilor. Dincolo de cifrele dezbătute în Coaliţie, este cert că această dezbatere privind majorarea diferenţiată a veniturilor pensionarilor, în baza principiului solidarităţii, nu ar fi avut loc dacă PSD nu ar fi fost la guvernare. Cele mai mari creşteri se vor înregistra la pensionarii cu veniturile cele mai mici”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de PSD.

Potrivit sursei citate, pentru 2,3 milioane de pensionari, a căror pensie este între 1.000 şi 1.500 de lei, beneficiile totale vor determina o creştere a veniturilor anuale între 34% şi 45%.

„Aceste creşteri sunt compuse din: majorarea punctului de pensie cu 12,5%, un ajutor anual de 1.000 de lei, un sprijin anual pentru energie de 1.400 de lei şi voucherele pentru alimente de 250 de lei la fiecare două luni. Pensionarilor a căror pensie este cuprinsă între 1.501 şi 2.000 de lei (950.000 de persoane), vor beneficia de creşteri ale veniturilor anuale între 22% şi 25%, constând în majorarea punctului de pensie cu 12,5%, un ajutor anual de 800 de lei şi un sprijin anual pentru energie de 1.400 de lei. Pentru cei un milion de pensionari cu pensia între 2.001 lei şi 3.000 de lei, creşterea veniturilor totale din 2023 va fi cuprinsă între 14% şi 15%, aceasta fiind compusă din majorarea punctului de pensie cu 12,5% şi un ajutor anual de 600 de lei”, mai spun social-democraţii.

Aceştia afirmă că pentru pensionarii cu pensii mai mari de 3.000 de lei veniturile vor creşte cu 12,5% ca urmare a majorării punctului de pensie.

„Reuşita PSD de a introduce acest model al creşterilor diferenţiate reprezintă o victorie pentru pensionarii care au resimţit cel mai puternic creşterile de preţuri la alimente, medicamente şi utilităţi. PSD va continua să lupte pentru pensionari, dar va avansa în Coaliţie şi propuneri care se vor adresa categoriilor active din societate, respectiv salariaţilor care contribuie la dezvoltarea economică şi la creşterea veniturilor bugetare”, se precizează în comunicat.

Se majorează pensiile. Ciucă: PNL s-a opus ferm unor creşteri sub 15%. Ciolacu: Am fost consecvenţi. Hunor: UDMR a sprijinit mereu pensionarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here