CEx al PSD se reuneşte, sâmbătă ora 11.00, la Mamaia. Viorica Dăncilă a afirmat că va fi făcută o analiză a portofoliilor din Guvern şi a paşilor următori ai partidului, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge integral remanierea şi cere vot de confirmare în Parlament.

Reuniunea Comitetului Executiv al PSD va fi urmată, de cea a grupurilor parlamentare ale PSD, de la ora 15.00, tot la Mamaia.

Întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă la Constanţa dacă este posibilă o nouă remaniere, premierul Viorica Dăncilă a răspuns că acest lucru e posibil oricând. De asemenea, chestionată dacă este posibilă revenirea lui Felix Stroe în Guvern, Dăncilă a spus că „este posibilă venirea multor colegi”.

Întrebată, vineri, într-o conferinţă de presă la Constanţa dacă este posibilă o nouă remaniere, premierul Viorica Dăncilă a răspuns că acest lucru e posibil oricând.

Este posibilă o remaniere oricând. Am spus că atunci când unul din miniştri nu îndeplineşte programul de guvernare, nu face performanţă, vom lua măsurile necesare şi aţi văzut că în ultima perioadă am făcut multe remanieri. Mulţi spun că am schimbat foarte mulţi miniştri şi au numărat câte persoane au fost schimbate. Considerentul trebuie să fie altul. Ce performanţă are fiecare ministru, ce realizează din programul de guvernare, iar eu ca prim-ministru dincolo de persoană, sunt interesată de ce face pentru oameni”, a săus Dăncilă.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, în şedinţa CEx care se va desfăşura la Mamaia vor fi luate mai multe decizii în privinţa paşilor următori ai PSD.

Mâine (sâmbătă – n.r.) vom face o analiză a tuturor portofoliilor, vom face o analiză a următorilor paşi, aşa cum am spus pentru perioada următoare, ne vom replia şi vom continua lupta”, a mai spus premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD a spus că Guvernul are legitimitate politică, adăugând că nu va demisiona din funcţia de premier. Ea a precizat că numai în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, atunci social-democraţii vor trebui să treacă în opoziţie.

Premierul a mai anunţat că a discutat cu unii parlamentari din ALDE care nu sunt foarte mulţumiţi de hotărârea ieşirii de la guvernare a partidului, precizând că s-ar bucura dacă foştii colegi de coaliţie s-ar întoarce.

Un alt subiect de discuţie va fi propunerea PSD pentru şefia Senatului, au declarat surse din partid, pentru Mediafax. O decizie este posibil să fie luată, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că în prima zi a sesiunii parlamentare va demisiona oficial din funcţia de preşedinte al Senatului.

Social-democraţii au ca posibile variante pentru şefia Senatului pe Cristian Dumitrescu sau Ecaterina Andronescu, au precizat sursele citate.

De asemenea, PSD a purtat discuţii cu membri ai ALDE pentru a le propune unora dintre aceştia să vină în Guvern iar noul Executiv să obţină sprijinul necesar la votul în Parlament, au adăugat sursele menţionate.

Întrunirea CEx de sâmbătă vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de Viorica Dăncilă. Acesta a precizat că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

Şeful statului a mai precizat că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament şi solicită declanşarea procedurii în acest sens. Klaus Iohannis a semnat, vineri, eliberarea din funcţie a miniştrilor ALDE, care au demisionat din Guvern, respectiv de la portofoliile Energie, Mediu şi Relaţia cu Parlamentul.

Singurul ministru care a rămas în Guvern, de la ALDE, a fost Ramona Mănescu. Aceasta şi-a dat demisia la scurt timp după decizia de a fi în continuare în Executiv. Este posibil ca Mănescu să intre în PSD, potrivit unor surse politice citate de Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here