Surse din conducerea partidului au declarat pentru presă că picătura care a umplut paharul supărării PSD a fost proiectul prezentat joi de Ana Birchall, prin care ar fi fost îngreunată procedura eliberării condiționate, ridicarea vârstei pentru eliberare condiționată de la 60 de ani la 65 de ani și ar fi fost permisă percheziția domiciliară la orice oră, în caz de flagrant. 

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, după şedinţa CEx PSD, că a discutat cu Dana Gîrbovan înainte de nominalizarea pentru portofoliul Justiţiei şi că i-a transmis şi Anei Birchall că vrea la minister pe cineva din rândul magistraţilor, neînregimentat politic.

I-am explicat doamnei Ana Birchall că vreau să fac această nominalizare la Ministrul Justiţiei pentru că vreau pe cineva din rândul magistraţilor, care nu este înregimentat politic, tocmai pentru a avea certitudinea că este o bună conlucrare şi că vom putea obţine consens pe toate deciziile referitoare la Justiţie. Binenţeles că am discutat cu doamna Gîrbovan, nu puteam să fac o propunere fără să discut cu domnia sa. Am rugat-o pe doamna Gîrbovan să vină în această funcţie având în vedere experienţa domniei sale şi respectul de care se bucură în domeniul justiţiei. Nu aş pleca de la aprecieri sau reproşuri pentru un ministru sau altul. Am explicat de ce am vrut această schimbare şi de ce am vrut să fac această nominzaliare. Vreau ca la Ministerul Justiţiei să fie cineva care cunoaşte modul în care lucrează magistraţii, cineva care a lucrat alături de magistraţi, cineva independent. Nu am vrut să mai fie cineva înregimentat politic„, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri că din Ordonanța de Urgență anunțată joi de Ana Birchall va rămâne doar partea care se referă înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie.

Proiectul referitor la înăsprirea pedepselor rămâne doar partea care se referă la înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie. Am spus că voi face acest lucru și voi duce acest lucru până la capăt”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul Comitetului Executiv al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here