Putin acuză serviciile secrete ucrainene pentru explozia podului Kerci: Un atac terorist

Sursa: Kremlin.ru

Conform CNN, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile secrete ucrainene pentru explozia de la podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, numind-o ”un atac terorist”. Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean, a calificat, într-un mesaj postat pe Twitter, drept cinică afirmaţia lui Vladimir Putin, relatează News.ro.

„Nu avem niciun dubiu că acesta este un atac terorist care vizează distrugerea infrastructurii critice a Federaţiei Ruse. Iar autorii, executanţii şi creierul operaţiunii sunt serviciile secrete ale Ucrainei”, a spus Putin în timpul unei întâlniri cu şeful Comisiei de anchetă din Rusia.

„Serviciile secrete ale Ucrainei şi cetăţenii ruşi din ţări străine sunt cei care au ajutat la comiterea acestui atac terorist”, a declarat Alexandr Bastrikin, preşedintele comisiei.

Bastrikin a mai afirmat că autorităţile ruse „au stabilit deja traseul camionului în care s-a produs explozia”. În plus, „au fost identificaţi transportatori – persoane care au participat la organizarea deplasării acestui camion”.

Autorităţile ruse au atribuit explozia, soldată cu trei morţi, unui camion-capcană deţinut de un locuitor al regiunii ruse Krasnodar. Moscova nu a acuzat imediat Ucraina pentru organizarea atacului, iar oficialii ucraineni nu au revendicat oficial responsabilitatea.

Cu toate acestea, Kievul ameninţase în mod repetat că va lovi acest pod simbol pentru anexarea din 2014 a Crimeei, care este folosit şi pentru aprovizionarea trupelor ruse în Ucraina.

Liderul Crimeei, Serghei Aksionov, a făcut apel la calm, duminică, şi a oferit asigurări că situaţia este ”sub control”.

Atacul asupra Podului Kerci este devastator pentru Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here