VIDEO | Zelenski: Terorismul rus împiedică negocierile reale

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi-a reiterat duminică poziţia potrivit căreia este imposibil să se negocieze cu Rusia, informează luni dpa, citată de Agerpres.ro.

„Terorismul constant împotriva populaţiei civile este în mod evident o respingere de către Rusia a negocierilor reale”, a spus Zelenski într-un mesaj video difuzat duminică seara târziu. „Terorismul la nivel de stat este una dintre cele mai grave crime internaţionale”, a subliniat preşedintele Ucrainei.

Cu puţin timp înainte de mesajul lui Zelenski, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile de informaţii ucrainene (SBU) de recentul atac asupra podului din Crimeea, calificând acest atac drept „un act terorist”.

„Putin acuză Ucraina de terorism? Sună prea cinic chiar şi pentru Rusia”, a replicat pe Twitter consilierul preşedintelui Zelenski, Mihailo Podoliak.

Podoliak s-a referit la recentele atacuri din oraşul Zaporojie, din sudul Ucrainei, în urma cărora cel puţin zece oameni au murit, potrivit celui mai recent bilanţ al părţii ucrainene.

„Aici este un singur stat terorist şi întreaga lume ştie despre cine este vorba”, a afirmat Mihailo Podoliak.

Podul este un simbol al anexării Crimeii de către Rusia în 2014. În mai 2018, Vladimir Putin a inaugurat Podul Crimeii, lung de 19 kilometri, peste strâmtoarea Kerci, cel mai lung din Europa, în ideea de a pune capăt astfel izolării peninsulei. La sfârşitul anului 2019, a fost deschis şi tronsonul de cale ferată al podului, fapt condamnat atât de Ucraina, cât şi de Occident, care continuă să considere peninsula ca parte a teritoriului ucrainean.

O imagine de neșters

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here