Putin, neschimbat. Ce i-a spus lui Macron despre centrala nucleară Zaporojie

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat duminică „extremiştii ucraineni” de incidentul care a avut loc la 3 martie la centrala nucleară ucraineană de la Zaporojie, a anunţat Kremlinul, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Într-o conversaţie telefonică pe care a avut-o cu Putin, preşedintele francez Emmanuel Macron l-a întrebat pe şeful de la Kremlin despre incendiul izbucnit la cea mai mare centrală nucleară din Europa.

„Vladimir Putin a informat despre provocarea extremiştilor ucraineni în zona centralei nucleare de la Zaporojie”, a transmis Kremlinul, care a adăugat că „nivelurile radiaţiilor sunt normale”.

Putin a mai acuzat Ucraina şi de faptul că ar împiedica evacuarea civililor din oraşul Mariupol (sudul Ucrainei), încercuit de forţele ruse.

În timpul discuţiei cu Macron, Putin „a atras atenţia asupra faptului că Kievul continuă să nu respecte acordurile convenite asupra aspectelor umanitare”, adăugând că sâmbătă „naţionaliştii ucraineni au împiedicat evacuarea” oraşelor Mariupol şi Volnovaha, situat în apropiere, a mai relatat Kremlinul.

Ce facem cu Ungaria?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here