Sursa foto: doxologia.ro

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a decis ca, în contextul epidemiei de coronavirus, să organizeze duminică, 5 aprilie, o procesiune inedită. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor religioase ale botoşănenilor, ÎPS Teofan va organiza o procesiune cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași, în judeţul Botoşani. Procesiunea va trece prin municipiul Botoșani și prin alte localităţi din județul Botoşani. Botoşănenii sunt așteptați să iasă la porți, la geamuri sau în balcoane pentru a întâmpina convoiul de mașini aflat în procesiune, informează monitorulbt.ro.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va intra în Botoșani duminică dimineață, la ora 9.30, prin Santa Mare și va trece prin localitățile Ilișeni, Dămideni, Românești, Bobulești, Bădiuți și Ștefănești.

La ora 10.00, procesiunea va pleca din Ștefănești spre Guranda, Trușești, Drislea, Vânători, Silișcani, Victoria, Stăuceni și va ajunge în municipiul Botoşani.

În intervalul 11.00- 15.00, Cuvioasa Parascheva va trece pe lângă mai multe biserici din municipiul Botoșani. Procesiunea va continua în judeţul Botoşani până la ora 17.00, trecând prin municipiul Botoşani, pe lângă Mănăstirea Sfânta Cruce de la Lebăda, prin localitatea Zăiceşti, pe lângă mănăstirile Zosin şi Coşula şi prin localităţile  Copălău, Nicolae Bălcescu, Flămânzi, Prăjeni, Miletin.

Marți, 31 martie, în a cincea săptămâna din Postul Mare, cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a avut loc în municipiul Suceava un moment de rugăciune cu ieșirea sfintelor moaște ale Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou.

La ora 16.00, s-a pornit de la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ioan cel Nou, unde moaștele au fost așezate pe o platformă împodobită cu flori. Traseul a urmat mai multe cartiere ale orașului, însă fără staționări, în dreptul bisericilor, sfintele moaște au fost întâmpinate în sunet de clopot. Un moment emoționant l-a reprezentat scurta trecere prin curtea Spitalului Suceava, acolo unde mulți pacienți  așteaptă vindecarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here