Emil Ciurar, șoferul de 30 de ani din comuna Petru Rareș, Bistrița-Năsăud, care, vineri, a provocat un adevărat carnagiu, după ce a adormit la volanul unui Volkswagen Sharan, pe autostrada A1, în Italia, încearcă să refacă filmul cumplit al accidentului. Patru membri ai familiei sale au murit pe autostrada A1, între Arezzo și Monte San Savino, după ce mașina s-a izbit de un TIR parcat. Imediat după accident, polițiștii l-au găsit șofer dându-și palme peste cap și strigând numele părinților și ale copiilor săi.

Astăzi, Emil Ciurar a fost eliberat din închisoare și arestat la domiciliu. Judecătorul a validat arestarea lui Emil Ciurar sub acuzația de omucidere culpabilă multiplă, decizie contestată de procurorul Roberto Rossi, cel care conduce ancheta în acest caz.

Ciurar, asistat de avocatul Christian Vannucchi, a apărut în stare de șoc în fața magistraților.

El s-a prevalat de dreptul de a nu răspunde în timpul interogării și nu a răspuns la nicio întrebare legată de accidentul pe care l-a provocat vineri, în urma căruia i-au murit părinții și doi dintre cei patru copii. Potrivit La Repubblica, Emil Ciurar va face arest la domiciliu în Napoli, la o rudă, acolo unde, de altfel, ar fi trebuit să ajungă cu familia în ziua tragediei.

Emil Ciurar este distrus și va trebui să trăiască, de acum înainte, cu gândul că, din cauza unei clipe de neatenție, și-a băgat părinții și copiii în pământ.

Astăzi, tânărul a postat pe pagina lui de Facebook fotografiile celor patru membri ai familiei care s-au stins n accident, alături de un mesaj în care spune că nu-i va uita niciodată.

*Filmul tragediei

Doi dintre copiii lui Emil Ciurar – o fetiță de 8 luni și un băiețel de 10 ani -, precum și părinții acestuia, cu vârste de 48 și 50 de ani, au murit pe loc în impact. Pe asfalt zăceau fără viață cei doi părinții ai săi, Emil și Ludovica, în timp ce soția și doi copii ai cuplului au reușit să se salveze. Deși răniți, aceștia au supraviețuit accidentului.

Șoferul a scăpat nevătămat, iar soţia lui și ceilalți doi copii ai familiei au fost transportaţi la spital în stare gravă.

Familia Ciurar plecase în Italia la cules de mere în Napoli, la fel cum făceau în fiecare an.

Emil Ciurar trăiește un adevărat coșmar, având pe conștiință patru vieți.

Imediat după accident, polițiștii l-au găsit tânărul de 30 de ani cum își dădea palme peste cap și striga numele părinților și ale copiilor săi. Oamenii legii au fost cei care au încercat să-l calmeze.

Aflat până astăzi într-o celulă din închisoarea Arezzo, fiind acuzat de omucidere rutieră multiplă, Emil Ciurar a încercat să refacă ultimele clipe înainte de producerea tragediei.

„Tata a țipat la mine: Fii atent! Am deschis ochii, am văzut TIR-ul în fața mea și am încercat să trag stânga de volan. Câțiva centimetri și i-aș fi putut salva pe toți”, își amintește bărbatul.

Câteva secunde cu pleoapele coborâte au provocat iadul la kilometrul 360, în zona Badia al Pino (Arezzo), acolo unde, după o curbă, Emil a pierdut controlul volanului, s-a izbit cu mașina de un TIR parcat, apoi a ricoșat într-un Nissan Qashqai.

Condusese 30 de ore fără oprire, mai bine de 1.600 de kilometri.

„L-am avut pe tata lângă mine. I-am văzut trupul și pe cel al mamei mele pe asfalt. Mi-am scos copiii din mașină, am vrut să-i salvez”, a declarat în lacrimi Emil Ciurar, potrivit corrierediarezzo.corr.it.

Bărbatul este disperat și întreabă tot timpul de părinți și copiii morți.

Între timp, soția bărbatului a fost externată ieri și a mers la ceilalți doi copii supraviețuitori.

Emil Ciurar riscă până la 21 de ani de închisoare.

Anchetatorii merg pe ipoteza că românul a adormit la volan și astfel a pierdut controlul mașinii pe un drum drept, fără obstacole sau care să pună probleme de vizibilitate.

În urma analizelor s-a constatat că nu consumase alcool și nici alte substanțe interzise.

*Se oprise să bea o cafea după 30 de ore de condus

Potrivit arezzo24.net, Emil Ciurar alternează momente de luciditate cu momente de disperare și strigă că a adormit la volan din cauza oboselii.

A traversat Slovenia și a intrat pe teritoriul italian în jurul orei 8 dimineața.

A condus 30 de ore fără oprire mai bine de 1.600 de kilometri, după care s-a oprit în zona de servicii Chianti, de pe autostradă, a băut o cafea, s-a odihnit puțin și și-a reluat drumul.

Când a ajuns la kilometrul 360, la Badia al Pino (Arezzo), după o curbă, a intrat în linie dreaptă, dar a pierdut controlul volanului.

S-a izbit inițial de un TIR parcat pe marginea autostrăzii, apoi a ricoșat într-un Nissan Qashqai în care se aflau 5 persoane.

Impactul a fost devastator. Ca o ironie a sorții, pe TIR-ul de care s-a lovit mașina condusă de Emil scria: „Andrà tutto bene” (Totul va fi bine).

Tragedia de pe autostrada A1 din Toscana a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

Emil Ciurar le-ar fi spus polițiștilor rutieri italieni că nu mai putea continua călătoria: „Nu puteam să-mi țin ochii deschiși, eram obosit mort”.

Un alt șofer, martor la accident, a declarat că mașina condusă de român derapa și mergea în zig-zag.

Anchetatorii merg pe ipoteza că românul a adormit la volan și astfel a pierdut controlul mașinii pe un drum drept, fără obstacole sau care să pună probleme de vizibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here