Raed Arafat, atenționare către populaţie: Să nu achiziţioneze medicamente de pe internet sau de la persoane necunoscute

Sursa: Pixabay

Secretarul de stat Raed Arafat i-a atenţionat, joi, pe români să nu cumpere medicamente de pe internet sau de la persoane necunoscute, răspunzând astfel la o întrebare despre medicamentele contrafăcute confiscate joi la graniţa cu Bulgaria.

Oamenii să nu procure nimic ca medicamente de pe internet sau de la persoane necunoscute sau de la circuite altele decât circuitele oficiale, întrucât contrafacerea medicamentelor, adică să vinzi medicamente contrafăcute care pot arăta exact ca medicamentele originale este o problemă veche şi există„, a subliniat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat cu privire la această problemă.

Oricând există problemă cu aprovizionarea cu un anumit tip de medicament, apar astfel de situaţii. Aşa că atenţionarea noastră către populaţie este să nu achiziţioneze medicamente de niciun fel de pe internet sau de la persoane necunoscute. Să meargă doar pe linia oficială„, a adăugat Arafat. 

Poliţiştii de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu au descoperit peste 3.400 de comprimate care conţineau în prospect specificaţia COVID-19, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă în ţară, fără a deţine autorizaţiile necesare.

„La controlul efectuat asupra autocamionului, în interiorul semiremorcii, a fost descoperită cantitatea de 3.490 comprimate, ce conţin în prospect specificaţia Covid-19, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, despre care există suspiciunea rezonabilă că sunt contrafăcute, pentru care şoferul nu deţinea autorizaţiile necesare”, a anunțat, joi, Poliţia de Frontieră, într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here