Raluca Turcan, prim-vicepreședintele PNL, i-a cerut Vioricăi Dăncilă să renunțe de urgență la susținerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european spunând că acest lucru periclitează în mod grav șansele României de a obține un portofoliu important: ”Viorica Dăncilă arată că nu poate gândi mai departe de gardul propriului sediu de partid și că o interesează mai mult promovarea clientelei PSD decât interesul țării”, a declarat deputatul liberal.

Turcan a mai spus că Rovana Plumb nu îndeplinește criteriul integrității pentru că asupra sa planează suspiciuni de corupție, dar că și din punct de vedere al competențelor Plumb ar lăsa de dorit, din cauza lipsei de performanță de care a dat dovadă când a gestionat fondurile europene:

Candidatura Rovanei Plumb este compromisă grav din două puncte de vedere. Ea nu îndeplinește criteriul integrității, pentru că este vorba de o persoană cu grave suspiciuni de corupție, implicată într-o anchetă penală. Din punctul de vedere al competenței, grăitoare sunt ”performanțele” ministrului Rovana Plumb în gestionarea fondurilor europene. Or, nu este un secret pentru nimeni că miliarde de euro din banii europeni au fost efectiv nefolosiți de România pentru că Guvernul nu a fost în stare nici măcar să îi solicite pentru proiecte de investiții!”, a mai scris Turcan.

Prim-vicepreședintele PNL i-a transmis Vioricăi Dăncilă să se consulte cu președintele Iohannis și să aleagă alt comisar care să reprezinte România: ”Solicit premierului să ia în serios acest moment important pentru România, să se consulte cu Președintele Klaus Iohannis și să meargă la audieri cu un candidat care să poată îndeplini cu succes funcția de comisar”, a încheiat Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here