Raportul 10 august: SRI a transmis informări despre 10 august Jandarmeriei

Liviu Dragnea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

SRI a transmis Jandarmeriei informații despre protestul din 10 august, printr-un reprezentant desemnat să monitorizeze activitatea online leagată de protest. La vremea, aceea, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, nega că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ar fi primit vreo informație de la SRI, despre protest.

„În dinamică, SRI a transmis prin reprezentantul desemnat, informări punctuale, din surse deschise (marea majoritate din mediul on-line), care priveau opinii și comentarii ale unor persoane care mobilizau ori își exprimau adeziunea la evenimentele de protest. Toate acestea au fost puse la dispoziția structurilor MAI”, se arată în raportul desecretizat care conține doar punctul de vedere al Jandarmeriei.

În legătură cu protestele din 10 august, Liviu Dragnea a spus în august 2018, că le-a urmărit de la televizor. „Am fost la Neptun pe 10 august, m-am uitat la televizor. Nu am primit nicio informare, de la nicio instituție. SRI dă informațiile președintelui, la restul doar selectiv și dacă au un interes. Sunt convins că Iohannis știa de la SRI ce urma să se întâmple, domnul Manda ar trebui să verifice. MAI a solicitat informații, nu le-a primit”, declara în urmă cu mai bine de un an fostul lider PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here