Rațiu forum | Webminar despre relatarea din statele totalitare, găzduit de jurnaliștii Universul.net

Sursa: Pixabay

Alison Mutler și Laurențiu Mihu de la Universul.net vor găzdui un webinar marți, 3 mai, despre cum este să relatezi dintr-un stat totalitar.

Celor doi jurnalişti li se va alătura Chris Stephen, un reporter de război experimentat, care a fost corespondent al The Guardian în România la începutul anilor ’90. Stephen este autorul cărții „Ziua Judecății: Procesul lui Slobodan Milosevic”.

Mihu, redactor-șef al Universul.net, a creat recent o secțiune „Presa rusa” pentru a informa cititorii direct din publicațiile ruse despre realitatea din Rusia după ce a lansat invazia sa în Ucraina.

„Cred că această discuție despre relatarea dintr-un stat autoritar este mai oportună și mai relevantă ca niciodată”, a spus Mutler, care a acoperit revoluția română din 1989 pentru rețeaua ITN din Marea Britanie. Ea a relatat și din România comunistă și Moldova când făcea parte din Uniunea Sovietică.

Webinarul, care este deschis jurnaliştilor şi oricărei persoane interesate de subiect, se desfăşoară marţi între orele 16:00 şi 17:00 EET. Acest eveniment va avea loc pe Zoom și în limba engleză. Participanții se pot înscrie pe acest link.

3 mai este Ziua Mondială a Libertății Presei. Evenimentul va fi transmis în direct pe Facebook.

Forumul Rațiu, în parteneriat cu London School of Economics, a găzduit o serie de webinarii de jurnalism în ultimii doi ani pe teme precum: importanța surselor și a traficului site-ului web și a veniturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here