Răzvan Marin, înaintea partidei cu Olanda: Suntem pregătiţi să facem lucruri mari

Sursa foto: Facebook

Fotbalistul Răzvan Marin a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută în Germania, că echipa naţională a României este pregătită să facă lucruri mari, făcând referire la meciul cu Olanda din optimile de finală ale EURO 2024, informează Agerpres.

„Nu e neapărat o presiune mai mare acum. Ştiam foarte bine că o dată ce ne-am calificat la Campionatul European aşteptările vor fi mult mai mari din partea tuturor. Cu siguranţă acum sunt şi mai mari, pentru că am reuşit să trecem de faza grupelor. Dar, din punct de vedere mental suntem foarte bine, rezistăm acestei presiuni, acestor aşteptări şi suntem pregătiţi să facem lucruri mari. Îmi doresc să câştigăm ca să mergem mai departe. Mă gândesc mai puţin la golurile mele, cel mai important este ca echipa să câştige. Ne-am îndeplinit un prim obiectiv, mă bucur că am ajutat echipa prin evoluţii bune”, a explicat mijlocaşul.

Marin, care a evoluat în sezonul 2019/2020 la Ajax Amsterdam, a menţionat că a învăţat multe în Olanda, însă nu consideră că acest lucru este un avantaj pentru el în meciul de marţi.

„Ne-am antrenat bine, am avut şase zile de recuperare şi sunt sigur că cine va intra mâine pe teren va da totul pentru a califica România mai departe. Ştim foarte bine ce fel de jucători are naţionala Olandei, sunt jucători de top care joacă la cele mai bune echipe din lume. Poate au avut un start mai greu la acest Campionat European. Însă până la urmă noi trebuie să ne vedem de treaba noastră şi să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut în teren. Am învăţat multe în perioada petrecută în campionatul Olandei, la Ajax. Acum am trecut mai departe, este totul în trecutul meu. Sunt bucuros că am putut juca acolo. Nu ştiu dacă e un avantaj pentru mine în perspectiva meciului de mâine faptul că am jucat acolo. La echipa naţională este diferit”, a precizat el.

Absent de la un antrenament din cauza unei răceli, mijlocaşul susţine că acum este apt de joc.

„Sunt bine, a fost doar o mică răceală. Acum sunt 100% şi mâine sunt gata să dau totul pe teren”, a subliniat Răzvan Marin.

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, din postura de câştigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena.

Naţionala condusă de Edward Iordănescu va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, meci care va avea loc în data de 2 iulie, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00.

România a câştigat Grupa E a competiţiei, iar Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D.

Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediţia din 2000, însă acum au reuşit să termine pe primul loc.

Edward Iordănescu: Vă spun cu realism că Olanda este favorită

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here