Reacția Chinei la dezvăluirile privind ajutorul cerut de Rusia în Ucraina

Foto: Wikimedia Commons

China denunţă, luni, o dezinformare a Statelor Unite, după ce presa americană a dezvăluit că Moscova a cerut Beijngului un ajutor militar şi economic în urma sancţiunilor pe care i le-a impus Occidentul din cauza Războiului din Ucraina, relatează AFP, preluată de News.ro.

”În ultima vreme, Statele Unite răspândesc ştiri false despre China”, a denunţat în faţa presei un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, întrebat despredezvăluiri în acest sens ale cotidianului american The New York Times.

Rusia a cerut ajutorul economic şi militar al Chinei pentru a purta Războiul din Ucraina şi a ocoli sancţiunile care i-au fost impuse de Occident, dezvăluie în ediţia de duminică NYT.

Statele Unite au avertizat China să nu ajute Rusia.

Potrivit NYT, care citează oficiali sub protecţia anonimatului, Rusia a cerut Chinei să-i furnizeze echipament militar pentru războiul din Ucraina şi un ajutor economic pentru a face faţă sancţiunilor internaţionale.

Oficialii citaţi nu precizează natura exactă a ajutorului cerut de Rusia Chinei şi nici dacă Beijingul a răspuns solicitărilor Moscovei.

”N-am auzit niciodată să se vorbească despre acest lucru”, a reacţionat un purtător de cuvânt al Ambasadei Chinei în Statele Unite.

Aceste informaţii de presă au fost dezvăluite în contextul în care consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan urmează să se întâlnească luni, la Roma, cu Yang Jiechi, oficialul cu cel mai înalt rang diplomatic în Paridul Comunist Chinez (PCC, unic).

Casa Albă şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o eventuală asistenţă a Bejingului oferită Moscovei.

Tactica de Beria și Dzerjinski, cu care Putin a îngenuncheat Google și Apple, lăsându-l fără sprijin pe Navalnîi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here