Tactica de Beria și Dzerjinski, cu care Putin a îngenuncheat Google și Apple, lăsându-l fără sprijin pe Navalnîi

În septembrie 2021, agenții ruși ai FSB au venit la domiciliul directorului general al Google din Moscova pentru a-i da un ultimatum înspăimântător: să distrugă o aplicație care a stârnit furia președintelui rus, Vladimir Putin, în 24 de ore sau să fie intre la închisoare, notează Washington Post.

<< Google a mutat-o ​​rapid pe femeie la un hotel unde s-a cazat sub un alt nume și unde putea fi protejată de prezența altor oaspeți de către securitatea hotelului, potrivit unor persoane care cunosc problema. Aceiași agenți – despre care oficialii companiei consideră că sunt de la FSB – au apărut apoi în camera ei pentru a-i spune că ceasul încă bate.

În câteva ore, o aplicație concepută pentru a ajuta rușii să înregistreze voturile de protest împotriva lui Putin nu a mai putut fi descărcată de pe Google sau Apple, o altă companie al cărei reprezentant principal la Moscova s-a confruntat cu un episod la fel de terifiant. Titanii tehnologiei americane au fost îngenuncheați cu unele dintre cele mai primitive tactici de intimidare din manualul Kremlinului.

Întâlnirile tulburătoare, care nu mai fuseseră dezvăluite până acum, au făcut parte dintr-o campanie mai amplă pe care Putin a intensificat-o anul trecut, spre a eroda sursele de opoziție internă – mutări care îl ajută acum să-și mențină puterea, pe fondul unei reacții globale la invazia din Ucraina. >>

În cimitirul Ucraina, umbre grele și firave lumini pentru ortodoxie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here