REACȚII după revocarea lui Voiculescu. Cioloș: Este absolut inacceptabil. Florin Roman: Nu a înțeles că în guvern se joacă în echipă

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Vlad Voiculescu va fi revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, premierul Florin Cîţu transmiţând miercuri preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare. De asemenea, premierul a decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a Andreei Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de miercuri.

Liderul deputaţilor USR-PLUS Ionuţ Moşteanu s-a declarat surprins miercuri de revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, precizând că va avea loc o discuţiie a conducerilor USR PLUS.

Întrebat despre ieşirea de la guvernare, el a precizat că este o decizie de partid, că vor avea loc şedinţe ale conducerii alianţei, iar discuţiile se vor face cu toate opţiunile pe masă, admiţând că sunt colegi care solicită retragerea din coaliţie.

„Orice variantă este pe masă. Sunt colegi care susţin şi această variantă, de asta va fi o discuţie serioasă, calmă, aşezată, astăzi în birourile naţionale reunite, după ce vom avea toate detaliile din cadrul acestei discuţii de dimineaţă şi vedem cum facem în continuare. Pe mine unul mă surprinde, mai ales că am fost şi la discuţia din coaliţie de luni, în care părea că lucrurile-s clare, ne-am clarificat şi am stabilit cum şi am stabilit că mergem împreună în această formulă în continuare”, a afirmat Moşteanu, citat de News.ro.

Cioloș: „Absolut inacceptabil”

Dacian Cioloş a catalogat drept „absolut inacceptabil” modul în care premierul Florin Cîţu i-a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis cererea demiterii lui Vlad Voiculescu, fără o consultare a conducerii Alianţei USR-PLUS şi a coaliţiei.

„Modul în care a procedat Florin Cîţu, înaintând preşedintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianţei USR-PLUS şi a Coaliţiei, este absolut inacceptabil. Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală şi nu pot interveni public. Vom avea imediat o şedinţă a conducerii Alianţei USR PLUS şi vom decide împreună ce vom face. Dragoş Tudorache, preşedintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare”, a scris Dacian Cioloş miercuri pe Facebook.

Ciolacu: „Revocarea a venit mult prea târziu pentru mulţi români care şi-au pierdut viaţa”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, reacţionează după revocarea din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu, spunând că gestul de a fi destituit a venit mult prea târziu pentru mulţi români care şi-au pierdut viaţa.

Într-o postare pe Facebook, liderul social-democrat susţine că preşedintele Iohannis, premierul Cîţu şi întreaga coaliţie au protejat timp de patru luni „un ministru catastrofă”.

„Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulţi români care şi-au pierdut viaţa sau şi-au distrus sănătatea! Sunt 4 luni în care au ars spitale, în care morţii de COVID au fost batjocoriţi, în care bolnavii în stare gravă au fost evacuaţi din spital în miez de noapte, în care pacienţii au murit cu zile din cauza avariilor de la instalaţiile cu oxigen. 4 luni în care Iohannis a tăcut, iar Cîţu şi întreaga Coaliţie a Austerităţii au protejat acest ministru catastrofă!”, scrie Ciolacu.

Pe de altă parte, Ciolacu afirmă  că PSD nu este de acord nici cu numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii.

„PNL, USR+ şi UDMR să nu îndrăznească să mai pună astfel de calamităţi în fruntea Sănătăţii, precum Voiculescu sau Tătaru. E timpul să pună un profesionist care ştie ce trebuie făcut în această criză sanitară!”, susţine el.

Florin Roman: „Voiculescu nu a înţeles că în guvern se joacă în echipă”

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că Vlad Voiculescu, revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, nu a înţeles ca în Guvern „se joaca in echipă, nu la individual compus, pe reţele de socializare”.

„Premierul Florin Ciţu are toată susţinerea PNL în decizia de a renunţa la ministrul Sănătăţii, dar şi la secretarul de stat, urmare a unui şir întreg de bâlbe ale celor doi. Dl. Voiculescu nu a înţeles că în guvern se joacă în echipă, nu la individual compus, pe reţele de socializare. Coaliţia de dreapta merge mai departe. O ţară şi o guvernare responsabilă nu se împiedică într-o persoană, indiferent de numele ei”, a scris, pe Facebook, Florin Roman.

El a adăugat că este important ca noul ministru propus să fie instalat rapid, „mai ales că pandemia încă face ravagii”.

„Este dreptul colegilor de coaliţie de a nominaliza noul ministru, însă, ca părere personală, nu e timp de noi experienţe nefaste! Unul a confirmat că ştie ce are de făcut… Nelu Tătaru!”, a conchis Roman.

Claudiu Târziu: „Ne bucurăm că eforturile noastre, ale AUR, încep să dea roade”

Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a declarat, referitor la revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, că eforturile partidului din care face parte încep să dea roade.

„Ne bucurăm că eforturile noastre, ale AUR, singurul partid de opoziţie, încep să dea roade. Nu suntem integral satisfăcuţi, întrucât era obligatorie şi demiterea sau demisia domnului Raed Arafat, care se face la fel de vinovat pentru bâlbâielile şi măsurile aberante, luate nu doar în ultimele luni, ci în ultimul an. Mai mult decât atât, îl suspectăm pe domnul secretar de stat, şef al DSU, de intenţia de a submina economia naţională, întrucât toate măsurile dictate de domnia sa, în calitate de comandant al operaţiunii, au dus la un dezastru economic”, a afirmat Claudiu Târziu, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Parlament. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here