Recep Erdogan: Revenirea Crimeei la Ucraina este o cerință a dreptului internațional

Sursa: Flickr

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat marți poziția Turciei conform căreia Ankara sprijină integritatea teritorială a Ucrainei și respinge anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, relatează agenția de stat Anadolu, citată de CNN.

Erdogan a declarat într-un mesaj video adresat celui de-al doilea Summit al Platformei Crimeei de la Kiev că peninsula Crimeea trebuie returnată Ucrainei.

Revenirea Crimeei în Ucraina, din care este o parte inseparabilă, este în esență o cerință a dreptului internațional”, a spus Erdogan.

Președintele turc a spus că Ankara va continua să sprijine Platforma Crimeea, care a fost înființată pentru a rezolva problema Crimeei prin mijloace pașnice.

Turcia nu recunoaște anexarea Crimeei și a afirmat deschis încă din prima zi că acest pas este ilegitim și ilegal. Aceasta este o poziție de principiu care are nu numai baze legale, ci și morale„, a spus el.

Erdogan a adăugat că protejarea integrității teritoriale, a suveranității și a unității politice a Ucrainei este „esențială”, nu numai pentru securitatea și stabilitatea regională, ci și globală.

Asigurarea siguranței și bunăstării compatrioților noștri tătari din Crimeea este, de asemenea, printre prioritățile Turciei”, a spus el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here