Daniel Funeriu dezvăluie că și-a luat mii de „înjurături strașnice” după atacul pe care l-a lansat la adresa cântărețului Tudor Gheorghe. El amintește că nu e prima oară când simte astfel de reacții, făcând trimitere la două episoade, și anume: când a introdus camerele de luat vederi la bacalaureatul din 2011 și când s-au văzut primele rezultate ale „cruciadei anti-plagiat”.

„Cele vreo 1500 de înjurături strașnice din comentariile la luarea de poziție de ieri m-au făcut să mă simt din nou ca un stejar de care se scarpină porcii mistreți. Au mai fost așa reacții și am mai simțit asta cu două ocazii: când am introdus bacul cu camere de luat vederi în 2011 și când s-au văzut primele rezultate ale cruciadei anti-plagiat, cu doctoratul criminalului vesel, dottore…

Să mergem, totuși, dincolo de prăpastia dintre inteligenții mei cititori, educați și cu repere axiologice corecte, și cei care, din diferite motive, au rămas oarecum ”de căruță”. Și pentru care viața se rezumă la munca fizică extenuantă sau nu tocmai valorizată social plătită la limita subzistenței, eventual la o bere, o țuică sau un pahar de vin seara iar, a doua zi, o nesfârșită luare de la capăt cu aceleași perspective limitate la o supraviețuire mai mult sau mai puțin confortabilă. Să îi iertăm pentru că, impresionați de voci care pun în versuri și note obida lor cotidiană, nu văd că tocmai cei care sunt cauza dificultăților lor sunt cei care, cu vorbe meșteșugite, fac să vibreze corzile lor sensibile. Lor le spun: dragii mei, eu vă iert și vă doresc tot binele din lume. De aceea mi-am și oferit câțiva ani din viață pentru a servi țara asta și copiii ei: pentru ca ei, în loc să vă urmeze calea ducând o viață cu privirea tristă și îndreptată în pământ, să poată să ridice capul, să înțeleagă ce are lumea asta de oferit, să zâmbească vieții și oportunităților ei. Pe scurt, să poată să stea cu capul sus, nu doar cu mâna întinsă. Multă fericire vă doresc dragi români, că mă lăudați sau înjurați”, a scris Funeriu pe Facebook.

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu şi fostul consilier al lui Dan Barna Andrei Caramitru l-au criticat dur pe Tudor Gheorghe pentru spectacolul intitulat „Degeaba 30“, difuzat pe 26 ianuarie de TVR. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here