Republicanii cer anchetă parlamentară în cazul documentelor confidenţiale găsite la un fost birou şi la o reşedinţă a preşedintelui Biden

Sursa: Twitter

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, republicanul Kevin McCarthy, a declarat joi că este nevoie de o investigaţie a Congresului american, după ce documente confidenţiale din perioada în care actualul preşedinte democrat Joe Biden era vicepreşedinte al SUA (2009-2017) au fost găsite într-una din reşedinţele sale private şi la un fost birou al său într-un think-tank din Washington, relatează agenţia EFE.

Vorbind la o conferinţă de presă, McCarthy a denunţat un standard dublu prin raportare cu cel al fostului preşedinte republican Donald Trump, care este investigat tot pentru găsirea unor documente confidenţiale la reşedinţa sa şi care datează din perioada când era la Casa Albă, potrivit Agerpres.

Biden ”era foarte preocupat de documentele preşedintelui Trump, iar acum aflăm că, atunci când era vicepreşedinte le păstra neglijent în diferite locaţii”, a remarcat McCarthy. ”Suntem în SUA şi credem într-o justiţie echitabilă”, a adăugat acesta, îndemnând autorităţile să trateze cele două cazuri cu aceeaşi măsură.

Kevin McCarthy a mai spus că el sprijină una dintre măsurile pe care Camera Reprezentanţilor le-a adoptat săptămâna aceasta pentru ca aleşii fideli lui Trump să deblocheze numirea sa ca preşedinte al Camerei, şi anume aceea de creare a unui comitet care să investigheze Departamentul Justiţiei şi FBI-ul, instituţii despre care republicanii susţin că sunt folosite de Joe Biden în scop politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here