Republicanii Trump și de Santis nu consideră apărarea Ucrainei un interes ”vital” pentru SUA

Fostul preşedinte american Donald Trump şi rivalul său probabil în viitoarea cursă la învestitura republicană pentru Casa Albă, Ron DeSantis (foto stânga), au declarat amândoi că apărarea Ucrainei nu face parte din „interesele vitale” ale Statelor Unite, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Nu ne putem asuma un angajament într-un război în străinătate care se împotmoleşte, înaintea apărării propriei noastre ţări”, a spus la postul Fox News, luni seară, Ron DeSantis, politician conservator în vârstă de 44 de ani şi stea în ascensiune a dreptei americane.

Este prima dată când guvernatorul Floridei, a cărui candidatură pentru alegerile prezidenţiale din 2024 este foarte aşteptată în rândurile republicanilor, manifestă o poziţie atât de clară asupra războiului pornit de Rusia în Ucraina.

„Statele Unite au numeroase interese vitale, precum asigurarea securităţii frontierelor noastre (…), dar angajarea mai mult într-un conflict teritorial între Ucraina şi Rusia nu se numără printre ele”, a adăugat Ron DeSantis.

El s-a arătat de asemenea foarte critic faţă de poziţia adoptată în acest conflict de administraţia preşedintelui democrat Joe Biden, Ron DeSantis afirmând că nu trebuie ca Washingtonul să ofere Kievului „cecuri în alb”.

Fostul preşedinte republican Donald Trump, intervievat de asemenea de postul Fox News, a susţinut de partea sa că, dacă ar mai fi fost la Casa Albă, acest conflict nu ar fi avut loc. „Dacă aş fi fost preşedinte, acest război teribil s-ar fi terminat în 24 de ore, sau chiar mai puţin”, a spus Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here