Acasă Actualitate Restaurant închis de ANPC după ce un procuror s-a intoxicat cu pește...

Restaurant închis de ANPC după ce un procuror s-a intoxicat cu pește expirat și a ajuns la spital

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a decis închiderea restaurantului Moessia din Vadu, unde au fost găsite alimente și materii prime expirate chiar și de 3 ani. Comisarii ANPC au făcut verificări joi, după ce un consumator care a mâncat ton expirat de câteva luni a ajuns la spital cu intoxicație gravă.

În continuare se fac cercetări pentru a se stabili dacă au mai fost și alte persoane care au avut probleme.

Clientul care s-a intoxicat este un cunoscut procuror constănțean, Teodor Niță, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Acesta a ajuns în stare gravă la spital, după ce a luat masa, miercuri seară, la acest restaurant, potrivit focurspress.ro.

Pentru că a început să se simtă din ce în ce mai rău, procurorul a ajuns la Centrul de Permanență de la Năvodari, unde personalul medical a chemat ambulanța pentru a-l transporta la Spitalul Județean Constanța.

„Le mulțumesc medicilor care mi-au salvat viața, după ce am fost otrăvit. Sunt niște oameni excepționali și le mulțumesc”, a declarat procurorul Niță pentru Focus Press.

Procurorul trece printr-o perioadă foarte dificilă, după ce fiul său s-a sinucis în luna noiembrie.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că echipele de control au verificat, joi, restaurantul Moessia din Vadu, după ce comisarii instituţiei au primit informaţia că un consumator a ajuns la spital după ce a mâncat la unitatea respectivă. El consumase ton, iar comisarii ANPC au precizat că peştele respectiv era expirat de câteva luni, relatează News.ro.

Horia Constantinescu a afirmat că au fost găsite produse alimentare cu schimbare stare termică din produs refrigerat în produs congelat; produse alimentare fără elemente de identificare şi carcaterizare, care au fost scoase din ambalajul original şi reambalate de către operatorul economic fără a mai exista informaţii cu privire la data de valabilitate, iar conform declaraţiilor angajatului au fost achiziţionate refrigerate şi congelate în camera de congelare.

Comisarii ANPC au mai găsit produse alimentare şi materii prime cu termenul de valabilitate depăşit din 2019, 2020, 2021, din mai, septembrie 2022, fire electrice ieşite, fără capac sau protecţie, igienă precară, excremente de animal în zona de spălat vase, muşte în blocul alimentar, ustensile neprofesionale, coşuri gunoi fără capac, nu era respectată vecinătatea produselor alimentare,  preparatele culinare erau ţinute la temperatura camerei, în frigiderele de băuturi răcoritoare erau depozitate produse alimentare.

De asemenea, alte nereguli au fost cloramină expirată, ouă neigenizate lângă fructe,  materiile prime erau depozitate direct pe paviment, în camera de congelare erau produse alimentare ce aveau un miros înţepător de alimente modificate organoleptic.

Horia Constantinescu a mai declarat că restaurantul Moessia a fost închis temporar până la remedierea deficienţelor şi a primit o amendă de 10.000 de lei.

Totodată, a fost găsită peste o tonă de produse neconforme şi a fost sigilată camera de congelere cu produse expirate.

Şeful ANPC a mai menţionat că pentru cantitatea de produse neconforme va fi făcută sesizare penală.

viewscnt

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here