Restaurantele și cafenelele din Râmnicu Vâlcea și alte 18 localități din județul Vâlcea vor funcționa la o treime din capacitate

Restaurantele și cafenelele din Râmnicu Vâlcea și alte 18 localități din județul Vâlcea vor funcționa în următoarele 14 zile la o treime din capacitate, iar cinematografele, sălile de jocuri de noroc și târgurile se închid, din cauza epidemiei de coronavirus, a decis, miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, convocați în ședință extraordinară de către prefectul Sebastian Fârtat, au decis reducerea la o treime din capacitate a activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor în 19 localități din județ unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 din ultimele 14 zile a depășit 1,5/1000 de locuritori, a anunțat instituția prefectului.

Aceste localități sunt: Băbeni (8,49), Drăgoești (4,66), Pietrari (4,07), Stoenești (2,97), Galicea (2,97), Vlădești (2,70), Călimănești (2,62), Bunești (2,54), Milcoiu (2,42), Râmnicu Vâlcea (2,36), Berislăvești (2,19), Runcu (2,15), Voineasa (1,99), Păușești Măglași (1,99), Bujoreni (1,97), Costești (1,95), Golești (1,92), Ocnele Mari (1,74) și Olanu (1,72).

Măsura se va aplica între 1 și 14 octombrie 2020. În același interval de timp, în aceste localități, vor fi suspendate atât activitațile cu publicul ale operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc și ale cinematografelor, cât evenimentele publice, respectiv spectacole, concerte, diverse evenimente culturale, târguri săptămânale, târguri de produse tradiționale, bâlciuri, talciocuri sau piețe volante.

De asemenea, este interzis să se organizeze evenimente private (nunți, botezuri, zile onomastice) și rânduieli bisericești (pomeni, parastase) în localurile publice aflate în spații închise, iar purtarea măștii de protecție pentru persoanele adulte și copiii de peste 5 ani este obligatorie și în spațiile deschise dacă se află în grupuri mai mari de două persoane ce nu fac parte din aceeași familie.

După data de 15 octombrie, aceste măsuri vor fi actualizate săptămânal, în funcție de evoluția situației epidemiologice, analizată pe o perioadă de 14 zile.

Tot în ședința CJSU Vâlcea au fost modificate și actualizate și scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, potrivit hotărârii adoptate, începând cu 1 octombrie, din cele 407 unități de învățământ de stat și private din județ, 15 vor funcționa pe scenariul roșu, 181 pe scenariul galben (170 de stat și 11 particulare) și 211 pe scenariul verde (210 de stat și una particulară).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here