Rezoluție a Consiliului Europei prin care Rusia este declarată stat terorist

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a votat joi o rezoluție privind recunoașterea regimului lui Vladimir Putin ca fiind unul terorist.

Rezoluția intitulată „O escaladare continuă a agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei” a fost adoptată în unanimitate la Strasbourg – 99 de parlamentari prezenți în sală au votat „pentru”, iar unul s-a obținut, conform Ukrainska Pravda.

APCE a devenit, astfel, prima organizație internațională care a recunoscut Rusia ca stat terorist.

Această agresiune trebuie condamnată fără echivoc ca o crimă în sine, ca o încălcare a dreptului internațional și ca o amenințare majoră la adresa păcii și securității internaționale”, se arată în document.

Rezoluția cere statelor membre să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană și recunoaște prezența Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU ca fiind ilegală.

APCE tocmai a adoptat o rezoluție foarte puternică cu privire la Ucraina! Nouăzeci și nouă de voturi afirmative ale delegaților. Doar unul s-a abținut. Acesta este un rezultat istoric! Sprijin deplin al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei„, a scris pe Telegram Oleksiy Honcharenko, parlamentar ucrainean, membru al delegației ucrainene la APCE, citat de Interfax.
El a menționat că rezoluția conține paragrafe care, printre altele, recunosc ca terorist regimul lui Vladimir Putin din Federația Rusă. „Acesta este un semnal puternic la scară globală și acesta este un alt pas pentru ca Rusia să fie recunoscută ca sponsor al terorismului”, a subliniat parlamentarul.
Honcharenko a mai spus că în rezoluție, pentru prima dată în istorie, Consiliul Europei a declarat că o anumită țară (în acest caz, Ucraina) ar trebui să primească arme. „Vorbim despre sisteme de apărare aeriană pentru protejarea civililor”, a spus parlamentarul.
Încă un pas care ne aduce mai aproape de izolarea internațională a Rusiei! Lucrăm mai departe de dragul victoriei Ucrainei„, a rezumat Honcharenko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here