Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Cumpănașu a ratat jackpot-ul de 10 milioane de dolari, dar a ieșit pe locul 1 într-o comună

Alexandru Cumpănașu, cel mai controversat și zelos candidat în alegerile prezidențiale, nu a reușit să obțină decât 1,47% în turul întâi. Astfel, Cumpănașu a ratat jackpot-ul de 10 milioane de dolari, suma maximă pe care o pot deconta de la stat, în baza cheltuielilor de campanie, candidații la alegerile prezidențiale care ating pragul de 3%.

Alexandru Cumpănașu și-a construit campania prezidențială pe cazul Caracal, gest care i-a adus un val de critici, reproșându-i-se căpușarea politică a unei tragedii.

Gheorghe Dincă, recunoștea în august că violat, ucis și incinerat două adolescente: pe nepoata lui Cumpănașu, Alexandra Măceșanu, și pe Luiza Melencu, o tânără dată dispărută încă din luna aprilie.

Alexandru Cumpănașu a fost de atunci o prezență constantă pe televizoarele românilor, dar și în live-uri pe Facebook, unde promova teorii ale conspirației despre rețele de trafic uman și statul paralel care apără aceste rețele și blochează aflarea adevărului în cazul Caracal.

Cumpănașu susține în continuare că nepoata lui ar fi în viață, chiar dacă probele oficiale INML îl contrazic. Mai mult, vineri, în ultimele ore de campanie, a „scos din buzunar” un clip filmat în Italia, unde ar fi apărut Luiza Melencu, care, susține el, ar fi în viață. Viorel Cataramă a dezvăluit apoi că imaginile sunt ale lui, le are de o lună și fata din clip nu este victima lui Dincă.

Cert este că, dincolo de carențe morale, specula politică pe seama psihodramei de la Caracal l-a clasat pe Cumpănașu pe primul loc în opţiunile alegătorilor din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, localitatea natală a Alexandrei Măceşanu, acolo unde candidatul independent a votat duminică.

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, Cumpănaşu a obţinut la Dobrosloveni 527 voturi (34,69%), fiind urmat de candidatul PSD, Viorica Dăncilă, cu 424 de voturi (27,91%) şi de Klaus Iohannis cu 261 de voturi (17,18%).

În această comună, pe locul al patrulea s-a situat Mircea Diaconu, cu 115 voturi (7,57%), iar candidatul Alianţei USR-PLUS, Dan Barna, a fost pe locul cinci, cu 105 voturi (6,91%). Ramona-Ioana Bruynseels a obţinut 2,23% din voturi (34), Theodor Paleologu 1,31% (20 de voturi), ceilalţi candidaţi obţinând mai puţin de 10 voturi fiecare.

Cumpănaşu a obţinut 917 voturi şi în municipiul Caracal, unde s-a clasat pe locul al patrulea.

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here