Rise Project: Filiera Schweighofer, blocată în port

Sursa: Rise Project

Lemn în valoare de 800 mii de euro, procesat de compania Holzindustrie Schweighofer pentru export, a fost sechestrat în Vama din portul Constanța, scrie Rise Project.

Potrivit site-ului de investigații, containerele cu cherestea sunt blocate de la începutul lui decembrie, când biroul vamal din Agigea a sesizat ceva suspect în documentele de export și a anunțat Garda Forestieră. Oficialii de la București au blocat imediat 78 de containere încărcate cu peste 3000 de mc de cherestea și, ca o măsură preliminară, au confiscat o parte din lemn. 

Operațiunea a fost ținută la secret. Ancheta ar urmări o neconcordanță între declarația vamală de export și avizul de însoțire al materialului lemnos.

Specialiștii verifică, practic, cum și dacă Holzindustrie Schweighofer își externalizează profitul. 

Nici firma austriacă nu a fost prea comunicativă pe subiect. Directorul Schweighofer România susține doar că nu au încălcat legea, fără să intre în detalii.

Șefa Vămii Agigea, cea care a declanșat investigația, a fost demisă săptămâna trecută. Transportul ar fi trebuit să ajungă în Japonia și țări din Orient, destinații deja tradiționale pentru lemnul românesc. Austriecii au contracte vechi în Țara soarelui răsare. 

Continuarea articolului – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here