Roma va impune noi reguli pentru a reduce accidentele cu trotinetele electrice și circulația ca în „Vestul sălbatic”

Autoritățile de la Roma urmează să impună noi reguli pentru trotinetele electrice – cum ar fi restricționarea utilizării acestora doar de către adulții care au un act de identitate – după o serie de accidente și incidente din oraș, scrie The Guardian.

Piața de închiriere a trotinetelor electrice a crescut în ultimii ani, cu 14.500 de trotinete disponibile în prezent în capitala Italiei, furnizate de șapte companii autorizate.

Autoritățile iau măsuri pentru a controla situația, inclusiv oameni care circulă pe trotuare și uneori cu mai mult de o persoană la bord.

Șaptesprezece persoane au fost ucise în Italia în ultimii doi ani, după incidente care au implicat trotinete electrice, potrivit asociației pentru protecția consumatorilor Codacons.

Șeful acesteia, Carlo Rienzi, a descris Roma luna trecută drept „un Vest Sălbatic, cu trotinete mergând pe unde nu ar trebui, adesea cu două persoane la bord, încălcând limita de viteză”.

Poliția de la Roma spune că înregistrează în medie 15 accidente pe lună, potrivit AFP.

Noile reguli includ restricționarea folosirii trotinetelor electrice doar de către adulții care posedă un act de identitate și limitarea numărului de operatori din oraș la trei.

Vor exista și restricții la parcare, o mișcare anticipată de compania americană Bird, care a anunțat recent că trotinetele sale din centrul orașului pot fi lăsate doar în zonele desemnate.

Limita de viteză va fi, de asemenea, redusă de la 25 km/h (15 mph) la 20 km/h pe drumuri și 6km/h în zonele pietonale.

Proiectele de regulament, care se așteaptă să intre în vigoare în ianuarie 2023, i-au încântat pe mulți.

„Îți taie calea. Trec pe dreapta, pe stânga, se blochează în fața noastră și riscă să fie striviți”, spune Paolo Facioni, șofer de autobuz.

Locuitorii se plâng de asemenea că trotinetele sunt aruncate la întâmplare pe trotuare înguste, blocând accesul cărucioarelor și al scaunelor cu rotile.

Cei care folosesc trotinetele și-au exprimat la rândul lor îngrijorări, în special cu privire la reducerea limitelor de viteză.

Anunțul vine în aceeași lună în care un turist american a provocat daune în valoare de 25.000 de euro (21.000 de lire sterline) după ce și-a aruncat trotineta electricătrotinete electrice pe Treptele Spaniole din Roma.

Incidentul a fost filmat de un trecător, iar poliția a găsit-o în cele din urmă pe o tânără de 28 de ani și i-a amendat pe ea și pe un însoțitor de sex masculin de 29 de ani, care își coborâse trotineta electrică pe treptele de marmură din secolul al XVIII-lea, cu 400 EUR fiecare.

De asemenea, celor doi li s-a interzis să se întoarcă la monument.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here