Rudele marinarilor ruși morți pe nava Moskva demască minciuna Kremlinului

Familiile marinarilor din echipajul crucișătorului rusesc Moskva, scufundat joi după ce ar fi fost lovit de rachete ucrainene, cer răspunsuri despre soarta acestora, mulți dintre ei recruți, scrie The Guardian, care a stat de vorbă cu mama unuia dintre marinari. Femeia a fost anunțată că fiul ei a murit, deși Rusia nu a anunțat oficial victime.

Iulia Țivova a aflat abia luni dimineață că fiul ei – aflat pe nava amiral a Rusiei – a murit, scrie The Guardian.

Căutase cu disperare informații despre fiul ei, Andrei și, la fel ca alte sute de familii ale membrilor ruși ai echipajului, nu i s-a spus dacă acesta a supraviețuit. Femeia spune că luni dimineață a primit un apel de la Ministerul rus al Apărării, care i-a spus că fiul ei este mort.
Avea doar 19 ani, era recrut. Nu mi-au spus nimic altceva, nicio informație despre când va avea loc înmormântarea”, a spus Țivova, care plângea în timp ce vorbea la telefon.
Soția unui marinar de pe nava Moskva confirmă și ea că soțul ei a murit

Soția unui dintre marinarii de pe crucișătorul Moskva spune că soțul său a murit, iar alți 27 de membri ai echipajului sunt dați dispăruți, în ciuda faptului că autoritățile ruse nu au anunțat victime, scrie Europa Liberă Ucraina, potrivit BBC.

Vestea morții marinarului, Ivan Vakhrushev, în vârstă de 41 de ani, a fost dată de soția sa pe un site de socializare rusesc (Odnoklassniki).

Eroul nostru!!! A murit făcându-și datoria. A luptat până la ultima suflare pentru navă. Suntem în lacrimi și în doliu. Vei fi mereu un erou în inimile noastre„, a scris ea pe site.

Varvara Vakhrusheva le-a spus jurnaliştilor că soţul ei a murit în urma scufundării vasului.

Ea a fost informată despre moartea lui pe 14 aprilie, adăugând că trupul său a fost găsit, dar circumstanțele morții sale nu au fost dezvăluite.

Vakhrusheva a spus că alți 27 de membri ai echipajului au fost dispăruți, dar nu a existat nicio confirmare oficială în acest sens.

Ministerul rus al Apărării a anunțat joi seara că Moskva s-a scufundat în mările furtunoase după un incendiu provocat de explozia muniției. Ucraina a spus că a scufundat nava cu două rachete Neptun.

Ministerul rus a susținut că echipajul crucișătorului a fost salvat de alte nave ale flotei din zonă. Nu au fost publicate date privind numărul membrilor echipajului aflat la bord la momentul scufundării, dar diverse surse au estimat că ar fi fost 510.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhayev, a susținut că echipajul ar fi fost evacuat, marinarii fiind salvați: „Acesta este principalul lucru. Îi așteptăm pe eroii noștri la Sevastopol”.

Ilia Ponomariov, un fost deputat rus care locuiește acum la Kiev, susținea că doar 58 de membri ai echipajului din 510 ar fi supraviețuit, dar nu este clar care este sursa acestei cifre.

Totodată, Ucraina a afirmat că Anton Kuprin, comandantul crucișătorului Moskva, ar fi murit în timpul exploziei de la bordul navei.
Ministerul rus al Apărării a publicat sâmbătă imagini video cu o paradă la Sevastopol cu ​​ceea ce ar fi fost marinarii de pe nava scufundată, prima dovadă oferită cu privire la supraviețuirea oricăror marinari de pe vas. Aceștia au fost întâmpinați de șeful Marinei, Nikolai Ievmenov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here